Nizip'te İslamda Ahlak Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Nizip'te İslamda Ahlak Konulu Konferans

Nizip\'te İslamda Ahlak Konulu Konferans

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi tarafından "Çarşamba Konferansları" kapsamında düzenlenen "İslamda Ahlak" konulu konferansa Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

29.03.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi tarafından "Çarşamba Konferansları" kapsamında düzenlenen "İslamda Ahlak" konulu konferansa Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Peygamber Efendimizin ahlak abidesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akpınar, Avrupa ile ilgili bazı tespitlerini paylaştı. Avrupa'da dinin ötelendiğini, aşındığını söyleyen Prof. Dr. Akpınar, dinin her insan için olmazsa olmaz olduğunu bundan dolayı 'Allah'ı, Peygamberi, Kuran'ı ne kadar tanıyoruz' diye herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini kaydetti. İlk emri oku olan İslam dininin mensupları olarak az okudukları ve ciddi manada toplumun bilgisizlik hastalığı ya da bilgi eksikliği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akpınar, sağlam kaynaklardan bilgilenilmesinin gerektiğini belirtti. İslam dininin ahiret dini olmadığını belirten Akpınar, dinin yaşayan insan için geçerli ve gerekli olduğunu vurguladı.

Helal dairesinin geniş olduğunu, harama girmeye lüzum kalmadığını söyleyen Prof. Dr. Akpınar, helal dairesinin herkese yettiğini ayrıca İslam dininde davranışların ibadete dönüştürülmesinin de inananlar için büyük bir kolaylık olduğunu belirtti.

Konferans sonunda konuşmacıya günün anısına Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından plaket takdim edildi.

Konferansa, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, daire amirleri, öğrenciler ve Nizip halkı katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nizip'te İslamda Ahlak Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement