Ödemiş Cezaevi'nde, Her Koğuşun Kütüphanesi Oldu - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Cezaevi'nde, Her Koğuşun Kütüphanesi Oldu

Ödemiş Cezaevi\'nde, Her Koğuşun Kütüphanesi Oldu

"Ödemiş Cezaevi Okuyor" projesi ile yola çıkan Ödemiş Cezaevi Yönetimi ve çalışanları, uzun bir çalışmanın sonunda 3 bin adet kitap elde ederek bütün koğuşlara kütüphane oluşturdu.

28.04.2012 13:38

"Ödemiş Cezaevi Okuyor" projesi ile yola çıkan Ödemiş Cezaevi Yönetimi ve çalışanları, uzun bir çalışmanın sonunda 3 bin adet kitap elde ederek bütün koğuşlara kütüphane oluşturdu.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi yönetimi işbirliği ile yapılan Kütüphane Kazandırma Projesi kapsamında, SABER Derneği ile yapılan protokol ile Ödemiş M Tipi Cezaevi'ne 40 tane kütüphane kuruldu. Cezaevinin konferans salonunda yapılan törene Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Furkan Altıntaş, Daire Amirleri, Oda ve Dernek Başkanları, hükümlü ve tutuklular katıldı.

Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ödemiş Cezaevimiz güzel çalışmalara sahne oluyor. Bu konuda bakanlığımızda bizlere destek veriyor. Öncelikle, Buradan Adalet Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. 'Ödemiş Cezaevi Okuyor' kampanyasında Saber Eğitim Kültür Dayanışma Derneği de destek oldu. 37 hükümlü tutuklu koğuşumuz 3 personel odamızda toplamda 40 adet kütüphane oluşturduk. Bu projede 3 bine yakın kitap toplandı. Ödemiş Cezaevi eğitim ve sosyal alandaki etkinlikleri örnek bir cezaevi. Ödemiş'te 600-700 arası hükümlü ve tutukluya hizmet veriyor. Burada kaldıkları sürede, onların düşüncelerine ışık tutmamız gerekiyor. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

SABER Derneği Başkanı Ramazan Göçen de, "Dernek bazında bir protokole imza atarak gönül bağımızı güçlendirdik. Ödemiş Cezaevi bu anlamda diğer cezaevlerine inşallah örnek olur" dedi.

Törene katılan 82 yaşındaki eğitimci yazar Huriye Saraç ise, "Ana olarak beni kabul eden okuyucularıma evlatlarıma diyorum ki okumasaydım kitap yazamazdım. Ben Köy Enstitülü bir eğitimciyim. Hükümlü ve tutuklu kardeşlerime, evlatlarıma diyorum ki, kitap ana kucağı gibidir" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç'in de katılımcılar adına konuşmasının ardından, hükümlü ve tutuklar türkü ve şiir sunumu yaptı. Daha sonra da kampanyaya destek veren kurum, oda, dernek ve şahıslara teşekkür edildi.

Törenin sonunda, 15 aylık süre içerisinde en çok kitap okuyan tutuklu ve hükümlülere ise çeşitli hediyeler verildi.

(AG-ERG-

28.04.2012 13: 18: 26

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Cezaevi'nde, Her Koğuşun Kütüphanesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement