Ödemiş Kent Meydanı Yarışması Jürisi, Ödemiş Dönüşü Bayındır'da İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Kent Meydanı Yarışması Jürisi, Ödemiş Dönüşü Bayındır'da İnceleme Yaptı

Ödemiş Kent Meydanı Yarışması Jürisi, Ödemiş Dönüşü Bayındır\'da İnceleme Yaptı

Ödemiş Belediyesi hizmet binasının yıkılmasının ardından oluşturulacak Kent Meydanı için açılan proje yarışmasının jüri üyeleri ve danışma kurulu üyeleri Bayındır'ı da ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceledi.

26.01.2012 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediyesi hizmet binasının yıkılmasının ardından oluşturulacak Kent Meydanı için açılan proje yarışmasının jüri üyeleri ve danışma kurulu üyeleri Ödemiş'teki çalışmalarının ardından Bayındır'ı da ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceledi.

Proje yarışması danışma kurulu başkanı ve aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile jüri üyelerinin yer aldığı heyet Bayındır Belediyesi'nce hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı hakkında bilgi aldı. Restorasyonu devam eden belediye hizmet binası ile eski hükümet konağında da incelemelerde bulunan üyeler, havzanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bayındır'daki tarihi dokunun mutlaka korunması gerektiğini ifade ettiler.Çekül Vakfı bölge koordinatörü Emin Başaranbilik ile Ödemiş belediyesi danışmanı inşaat mühendisi Ali Türer'in de bulunduğu gezide, ilçedeki tescilli eserler incelendi.

Bayındır'ın Ödemiş'ten de eski bir tarihi sahip olduğunu söyleyen Başaranbilek, ilçede yapılacak restorasyon ve sosyal projelerle, Küçükmenderes bölgesinde yeni bir Beypazarı örneğinin ortaya çıkarılabiceğini söyledi.

- İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Kent Meydanı Yarışması Jürisi, Ödemiş Dönüşü Bayındır'da İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement