Ödemiş'te İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Ödemiş\'te İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Ödemiş'te üç yıldır düzenlenen Doğanın Uyanışında İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin dördüncüsü, bu hafta sonu düzenlenecek.

22.05.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te üç yıldır düzenlenen Doğanın Uyanışında İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin dördüncüsü, bu hafta sonu düzenlenecek. Etkinlikler çerçevesinde 1. Dil Derneği Savaş-Recep Başsoy Türkçe'mize Özen Dil-Yazın Ödülü'nde dereceye giren öğrenciler de açıklanıp ödülleri verilecek.

Belediye tarafından devam ettirilen Doğanın Uyanışında İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin dördüncüsü cumartesi günü Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde (ÖYKAM) düzenlenecek. Şükrü Saraçoğlu ve Nurullah Ataç anısına düzenlenecek etkinliklerde ilk gün Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel dilimizin gelişimi üzerine bir konuşma gerçekleştirirken, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul da dil üzerine bir konuşma yapıp şiirlerinden okuyacak.

Ödemiş'te ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bir yarışma heyecanı içinde Türkçe üzerine düşünmeye, yazmaya teşvik etmek üzere düzenlenen Dil Derneği Savaş-Recep Başsoy Türkçe'mize Özen Dil-Yazın Ödülü'nün kazananları da cumartesi günü açıklanacak.

Anı türü eserlerin yarıştığı yarışmaya ortaokullardan bir, liselerden 15 öğrenci olmak üzere toplam 16 öğrenci katılıyor. Eserlerin incelenmesinin sürdüğü ifade edilirken, cumartesi günkü törene katılan tüm öğrencilere anı kitapları hediye edilecek. Yarışmada dereceye giren öğrencileri de sürpriz ödüller bekliyor.

Doğanın Uyanışında İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin son günü olan pazar gününde ise Ödemişliler şiir ve müzik dolu bir gün yaşayacak. Kadın şairlerden Betül Tarıman ve Çiğdem Sezer şiirlerini Ödemişlilerle paylaşacak. Hamburg Müzik Akademisi'nden flutist Aslıhan Ant ve arpist Beste Toparlak da konser verecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te İlkbahar Kültür ve Sanat Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement