Of Kaymakamlığınca hazırlanan proje kapsamında vatandaşlar ev sahibi yapılıyor.
Hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirilen ve yaklaşık bir milyon lira harcanan proje ile 19 aileye yeni ev alınırken, 5 aileye ev kiralandı, 20 ailenin evi de bakım ve onarımdan geçirildi.
Kaymakam Tuncay Sonel, Tavşanlı köyünde anne ve babasıyla kötü şartlarda hayatını sürdüren görme engelli Ekrem Osmanoğlu'na evinin tapusunu teslim etti.
Osmanoğlu, "Sağolsun Kaymakam bey. Kendisi çok iyi bir insan. Kendisinden ev istedim. İsteğimi yerine getirdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.
Proje kapsamında Uluağaç köyünde dedeleri ile birlikte yaşayan İlknur, Elif, Gamzenur, Pınar kardeşler de, ilçe merkezinde bir eve yerleştirildi.
Of'a ilk atanalı üç yıl olduğunu belirten Kaymakam Tuncay Sonel, şunları söyledi:
"Bu süreçte önceliğimiz yetim, öksüzler, engelliler ve fakir ailelerimiz oldu. Barınma sorunu olan ihtiyaçlı ailelerimiz var. Onlara yeni evler kazandıralım istedik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde projeler yaptık. HAYDES adını verdiğimiz hayırsever desteğini bu işin içine soktuk. Şu an 19'uncu evimizin tapusunu Ekrem kardeşimize verdik. Ayrıca yirminin üzerinde evin bakım onarımını büyük çapta yaptık. Yine yetim ve öksüzlerimiz başta olmak üzere 5 ailemize de ev kiraladık. Bizim doktorlarımız, öğretmenlerimiz, imamlarımız, muhtarlarımızdan oluşan bir ekibimiz var. Bu ekip aileleri köy köy, hane hane geziyor ve nerede, ne var, tek tek tespit ederek kayıt altına alıyor."
Sonel, "Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün" projesiyle 586 engelli kişiye ulaştıklarını ifade ederek, "Ekrem kardeşimiz de bunlardan biri. Bizlerin amacı devletimizin sıcaklığını, şefkatini, bu soğuk havalarda bu ailelerimize sıcak bir yuva kazandırarak göstermek. Bu projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.
- TRABZON
Son Dakika › Yerel › Of Kaymakamlığından Evsizlere Yardım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.