Öğ-Der Başkanı İkinci: "Hiç Kimse İslamı Yanlış Gösteremez" - Son Dakika
Yerel

Öğ-Der Başkanı İkinci: "Hiç Kimse İslamı Yanlış Gösteremez"

Öğ-Der Başkanı İkinci: "Hiç Kimse İslamı Yanlış Gösteremez"

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şubesi Başkanı Abdullah İkinci, Fransa’nın başkenti Paris’te haftalık mizah dergisi olan Charlie Hebdo gazetesinin Peygamber Efendimizin tasvirini gösteren karikatürlerle çıkması sonrasında meydana gelen olaylar sonrasında aynı derginin yayımladığı karikatürleri yazarlar aracılığı ile Türkiye’de yayınlamanın yüzde 98’i Müslüman olan ülkede en büyük bir provokasyon olduğunu söyledi.

15.01.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Erzurum Şubesi Başkanı Abdullah İkinci, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi olan Charlie Hebdo gazetesinin Peygamber Efendimizin tasvirini gösteren karikatürlerle çıkması sonrasında meydana gelen olaylar sonrasında aynı derginin yayımladığı karikatürleri yazarlar aracılığı ile Türkiye'de yayınlamanın yüzde 98'i Müslüman olan ülkede en büyük bir provokasyon olduğunu söyledi.

Söz konusu gazetenin, İslam dininin kutsallarıyla alay etme cür'etini göstermiş bu dergiye sahip çıkarak uluslararası şer odaklarının Türkiye şubelerinden birisi gibi davrandığını öne süren Abdullah İkinci, "İslam dinimizin kutsallarına saygısızlık yaparak Avrupa'da İslam düşmanlığı hareketine benzin taşıyan Charlie Hebdo'ya Türkiye'de yayın yapan bir gazetenin sahip çıkması son derece yanlıştır. Uluslararası şer odaklarının yaptırdığı her yönü ile belli olan organizasyonu bahane göstererek İslama saldırmak ve Müslümanları terörizmin yanında göstermek en büyük hatadır.

Her gün dünyanın farklı işgal bölgelerinde binlerce Müslümanın ölümüne sessiz kalırken sadece Fransa'da menfur olaylarda birkaç kişinin ölümüne kıyamet koparmak insafsızlıktır. Tarihinde binlerce Müslümanı sömürge adı altında Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da öldüren ve yok eden Fransa'nın insan haklarından bahsetmesi ne kadar inandırıcıdır. Aynı Fransa bu gün bile Libya başta olamak üzere birçok ülkede binlerce insanın ölümünden sorumludur. Batılılar terörist arıyorlarsa önce aynaya bakmalılar" dedi.

İkinci daha sonra şunları kaydetti: "ÖĞ-DER Erzurum Şubesi olarak bu olaylar üzerinden Peygamberimize saldırılmasını, islam'ın yanlış gösterilmesini kabul etmiyor, bu olayı gerekçe göstererek Türkiye'de İslam Peygamberinin karikatürlerini yayınlayan gazeteyi kınıyoruz. Yayınladığı karikatürle İslam'ın peygamberinin küçük düşürülmesi pervasızlığını yapan, İslam düşmanlığını artırıp nefret suçu işleyen, ülkemizde büyük bir provakasyona ortam hazırlayan gazeteden ve yazarlarından şikayetçiyiz. Gereken yasal olarak devletimiz tarafından yapılmalıdır." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğ-Der Başkanı İkinci: 'Hiç Kimse İslamı Yanlış Gösteremez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement