Öğrenciler Çanakkale'ye Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Çanakkale'ye Uğurlandı

Öğrenciler Çanakkale\'ye Uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 2013-2014 yılı "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesi kapsamındaki ikinci kafile bugün Samsun'dan uğurlandı.
Proje kapsamında Samsun, Tokat ve Sinop illerinden toplam 120 öğrenciye Çanakkale gezisi...

03.12.2013 13:38

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 2013-2014 yılı "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesi kapsamındaki ikinci kafile bugün Samsun'dan uğurlandı.

Proje kapsamında Samsun, Tokat ve Sinop illerinden toplam 120 öğrenciye Çanakkale gezisi düzenlendi. 2 - 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen gezi kapsamında öğrenciler Ankara ve Çanakkale'deki şehitlikler ve tarihi mekanları ziyaret edecekler.

Kurtuluş Yolu'ndan otobüslere binerek giden öğrencileri uğurlamaya İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ve şube müdürleri katıldı. Öğrenciler ilk olarak Ankara'da Anıtkabir, Etnografya Müzesi, birinci ve ikinci meclis binası ve Polatlı Dua Tepe ziyaret edilecektir. Devamında da Çanakkale ziyareti gerçekleştirilecek Çanakkale Şehitliği ile tarihi mekanlar ziyaret edilecektir.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemini kavramalarına katkıda bulunmak, eğitici etkinlikler ortamında farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla böyle bir uygulama başlatıldı. 'Cumhuriyet Eğitim Geziler Projesi' ile öğrencilere milli mücadele destanının evrelerini, kuru bir anlatım biçimi yerine geçtikleri coğrafi mekanları göstererek anlatmak ve milli mücadelenin hangi tarihi şartların altında ne büyük zorluklarla gerçekleştirildiğini görmelerini ve hissetmelerini sağlamak, milli mücadele destanını başlayıp geliştiği ve büyük zaferle sonuçlandığı alanları gezdirmek suretiyle aynı zamanda uygulamalı bir eğitimde yapılmış olacaktır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Çanakkale'ye Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement