Öğrenciler En İyi Okuyan Olabilmek İçin Ter Döktü - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler En İyi Okuyan Olabilmek İçin Ter Döktü

Öğrenciler En İyi Okuyan Olabilmek İçin Ter Döktü

Manisa’nın Selendi ilçesindeki öğrenciler, İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini en güzel okuyan olabilmek için yarıştı.

08.03.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Selendi ilçesindeki öğrenciler, İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini en güzel okuyan olabilmek için yarıştı.

Selendi'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ıncı, Mehmet Akif Ersoy'un da ölümünün 81'inci anma yılı nedeniyle İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini en güzel okuma yarışması düzenlendi. Selendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmayı, Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Karakuş, Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alakoyun, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

İstiklal Marşını ilkokullar arasından en iyi okuyan Şehirlioğlu İlkokulundan Sıla Koşar 448 puanla birinci, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulundan Sinem Kahraman ile Seyhan Yuca 447 puanla ikinci, Çamlıca İlkokulunda M. Ali Çay 438 puanla üçüncü oldu. Ortaokullar arasında Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Filik 496 puanla birinci, Üç Eylül Ortaokulundan Kübra Kırkulak 456 puanla ikinci, Pınarlar Ortaokulundan Cansu Yılmaz 455 puanla üçüncü oldu.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerin yarıştığı ikinci bölümde ise 5 liseden öğrenciler yarıştı. Yarışmada, ezber, telaffuz, temaya uygunluk, vurgu tonlama, jest ve mimik, sahne kullanımı ile kılık ve kıyafet gibi konular 100 puan üzerinden değerlendirildi. Öğrencilerin şiir okumadaki başarısı jüri üyelerinin işini daha da zorlaştırdı. Yarışmada, Çanakkale Şehitlerine isimli şiiri ile Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Aynur Güllü 498 puanla birinci, 'Gitme Ey Yolcu' isimli şiiri ile Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Gökdeniz 482 puanla ikinci, 'Bülbül' isimli şiiri ile Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Şennur Çevik 462 puanla üçüncü oldu.

Yarışmaların jüri başkanlığını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhsin Kasap yaptı. Dereceye giren öğrencilerin hediyeleri, 14 Mart'ta düzenlenecek bir törenle teslim edileceği öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Karakuş, yarışmalara katılan tüm öğrencilere verdikleri emek için teşekkür ederken, "Bu yarışmalarda herkes birinci oldu" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler En İyi Okuyan Olabilmek İçin Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement