Öğrencilere Kariyer Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Kariyer Semineri Verildi

Öğrencilere Kariyer Semineri Verildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik ‘Kariyer Semineri’ verildi.

06.03.2014 10:40

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik 'Kariyer Semineri' verildi.

Anadolu İHL Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde; önümüzdeki günlerde önemli sınavlara girecek olan öğrencilerin moral seviyelerini yükseltmek ve kendilerine karşı güvenlerini artırmak amacıyla öğrencilere 'Kariyer Semineri' verildi. Seminere; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, Anadolu İHL Okul Müdürü Halil Tekyıldız, öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi.

Seminerleri; Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Demet Kırbulut, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suda Tekinkoruk, Av. Kemalettin Yılmaztekin ve Av. Adnan Doğan verdi.

Seminerde konuşan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Demet Kırbulut, "Hayatta başarılı olmak istiyorsanız en önemlisi kendinize güvenip başarabileceğinize inanmanızdır. Kendine inanmayıp ve güvenmeyen, hiçbir şeyde başarılı olamaz. O yüzden başarının şansı kendinize güvenmeniz ve ben önündeki başarısızlık engelini kaldırmalısınız. Başarmak için en zor iş içinizdeki başarısızlık duygusundan kurtulmaktır. Bu öyle bir duygudur bir işe başlamadan önce yenmek ve yenilmek inancıyla alakalıdır" ifadelerini kullandı.

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suda Tekinkoruk ise şunları söyledi:

"Bir işe başlamadan önce ben bunu yapamam derseniz siz zaten başarısızlığı seçmiş ve kendinize olan güveninizi kaybetmişsiniz. Bu sebepten dolayı kendiniz önündeki başarısızlık engeli sizsiniz. Başarmak için kendinizle barışık olmanız ve başarıya inanmanızla gerekir. Sınavlarda başarılı olmanın en ince ayrıntısı yüksek bir moralle sınava girmenizdir. Ayrıca birinci denemede başarısızlık dünyanın sonu değildi. Belki başarılı olmak için yenilginin ne olduğunu bilmek gerekir. Başarılar yenilgileri tatmak ve bunu üzerine başarıyı inşa etmekle başlar. Son olarak başarılı olmak için inanmak ve kendinize olan güveni sağlamaktır."

Seminere katılan Av. Kemalettin Yılmaztekin ile Av. Adnan Doğan da öğrencilerin kariyerlerini geliştirmeleri ve istedikleri başarıları elde etmelerine yardımcı olacak bilgiler paylaştı.

Seminerin ardından Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, seminerin düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür ettikten sonra seminer sunumunu gerçekleştiren eğitmenlere plaket verildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Kariyer Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement