Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü Kutlandı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü Kutlandı

Öğretmen okullarının 166. kuruluş yıldönümü Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yapılan etkinlikler ile kutlandı.

17.03.2014 15:40

Öğretmen okullarının 166. kuruluş yıldönümü Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yapılan etkinlikler ile kutlandı.

Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, şube Müdürü Abdullah Çalışkan, okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hüseyin Çapar'ın açılış konuşmasıyla devam edildi. Hüseyin Çapar konuşmasında, 16 Mart 1848 tarihinde Darül Muallimin-i Rüşdi adıyla kurulan öğretmen liselerinin günümüze kadar geçirmiş olduğu dönemler hakkında bilgi verdi. Ayrıca Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesinin dünü ve bugünüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Programda öğrencilerin okumuş olduğu şiirler, yine öğrencilerin hazırlamış olduğu skeçler izlendi. Öğrencilerin bakış açısıyla öğretmenlerin öne çıkan özellikleri sıralanarak "Bu öğretmen kimdir?" adlı tüm öğrencilerin katıldığı bir gösteri yapıldı. Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümüyle ilgili olarak düzenlenen müzik yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerle tören sona erdi. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 166. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement