Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Okaliptüs Endüstriyel Plantasyon çalışmaları kapsamında her yıl ortalama 100 hektar alanda çalışma yapacaklarını belirterek, Türkiye'nin odun hammaddesinin karşılanmasına destek vereceklerini bildirdi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Okaliptüs Endüstriyel Plantasyon sahalarına ortak inceleme gezisi düzenledi. Geziye Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Kenan Karasüleymanoğlu da katıldı.
İnceleme gezisine ilişkin bilgi veren Orman Bölge Müdürü Baca, Okaliptüs Endüstriyel Plantasyon çalışmalarına 2013 yılında başlandığını kaydetti. 2014 yılında da uygulamaya geçildiğini ifade eden Baca, "Her yıl ortalama 100 hektar Okaliptüs Endüstriyel Plantasyon çalışması yapılacaktır. Araştırma Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar neticesinde en yüksek hasıla hedefine ulaşılarak, ülkemizin endüstriyel odun hammaddesi ihtiyacının karşılanmasına destek verilecektir" dedi.
Araştırma Müdürü Karasüleymanoğlu da "Şu an Camaldulensis türü 35 m3/ha, Grandis türü ise 50 m3/ha yıllık artıma sahiptir. Araştırma müdürlüğümüzün yaptığı okaliptüs melezleme çalışmaları ile hektarda yıllık 70 metreküp artıma ulaşılması hedeflenmektedir ve bu konuda büyük başarı sağlanmıştır. Ayrıca bu çalışmalarla dona, kuraklığa ve gal arısı zararına dayanıklı klonlar elde edilmesi hedeflenmektedir. Melez denemeleri Tarsus Karabucak, Adana Ceyhan ve Hatay Tokluca fidanlıklarında devam etmektedir" ifadelerini kullandı. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Okaliptüs Endüstriyel Plantasyon Çalışmalarında Hedef Yıllık 100 Hektar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?