Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına, koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirlerin artırılmasına yönelik yürütülen "Güvenli Okullar Projesi" kapsamında; Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay,...

08.03.2013 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına, koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirlerin artırılmasına yönelik yürütülen "Güvenli Okullar Projesi" kapsamında; Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve il merkezinde bulunan okul yöneticilerinin katılımı ile Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi'nde "Okul Güvenliği Toplantısı" yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay; Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen "Güvenli Okullar" projesinin uygulanmaya başlandığı 2009 yılından bu yana birçok çalışmaya imza atıldığını belirtti. Antalya'da hayırseverler desteği ile okullaşma oranının hızla arttığını ifade eden Gülay, Antalya'ya büyük göç dalgalarının olduğunu, farklı kültürden çocukların okullarda zaman zaman olumsuzluklara maruz kaldıklarını ve çocuklarımızın içerisine düştüğü sorunların göz ardı edilmeden çözüm arayışına gidilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise yaptığı konuşmada, toplumda ilgi ve sevgi gösterilmeyen çocukların zamanla suça sürüklendiğini belirtirken, özellikle madde bağımlısı çocuklarla ilgili olarak okul idarecilerinin adli ya da idari yaptırımdan çok topluma kazandırılması yöntemleri üzerinde çalışmalarının önemli olduğunu söyledi. Sağlam, çalışmaları gerçekleştirirken Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda; okuldan uzaklaşacak her çocuğa rehber veya sınıf öğretmeni tarafından gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesinin gerekli olduğunu belirten Sağlam, çocukların aileleri ile diyalog kurulamadığı zaman çeşitli suç gruplarının kucağına da sürüklenebileceğine dikkat çekti. Sağlam, okula gitmeyen çocuklara yönelik olarak Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün üzerine düşen görevler olduğunu ve rehber öğretmenlerle birlikte katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Antalya genelinde 30 okulla ilgili özel tedbirlerin geliştirildiğini, okul çevrelerinde geçmiş yıllarda okulla ilişiği kesilmiş ya da okulla hiç alakası olmayan kişilerin bulunabildiğini belirten Sağlam, okul idarelerinin, öğretmenlerin bu şahıslara usulüne uygun ikaz yapmasının önemini vurgularken, ısrarcı olunması durumunda 155'e bilgi verilmesinin okul güvenliğine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Güvenli Okullar Projesi Koordinatörü, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mahmut Bakındı yaptığı sunumda; 2009 yılından itibaren Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sürdürülmekte olan "Güvenli Okullar" projesinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi. Bakındı, eğitim ortamlarının güvenliğini sağlamaya çalışırken, okul içi, okul çevresi ve okul güzergahının güvenli olmasına yönelik tedbirleri sistematik olarak almaya çalıştıklarını belirtti. Projeyi yürütürken okul idarecileri, öğrenciler, veliler ve çocuklara hizmet veren diğer kişi ve kurumları da çözüm ortağı olarak gördüklerini belirten Bakındı; projeyi okul irtibat görevlilerinin koordinasyonunu baz alarak geliştirdiklerini, seminerler, denetimler ve okul ziyaretleri ile de pekiştirdiklerini belirtti.

Artan öğrenci sayısına rağmen okullarda meydana gelen olaylardaki düşüşün okul irtibat görevlileri ile okul idaresinin yaptığı çalışmanın başarıya ulaştığını gösterdiğini ifade eden Bakındı, Çocuk Şube Müdürlüğünün sadece suça sürüklenen çocukların adli işlemlerini yürütmediğini, maddi durumu yetersiz ve başarılı çocuklara destek olmaya çalıştıklarını, bu çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile gezi, sinema, spor müsabakaları vb. kültürel aktiviteler düzenlediklerini vurguladı.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren de konuşmasında; Antalya ilinde çocukların eğitimi noktasında yapılan çalışmaların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

Toplantının sonunda katılımcılar özellikle, okullardaki güvenlik kameralarının tamamlanması, okul çevresindeki denetim ve uygulamaların artırılması, sosyal medyanın doğru kullanılmasına yönelik eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi, okul önlerinde yaşanan park sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik taleplerini dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement