Okul Sütü Programı - Son Dakika
Yerel

Okul Sütü Programı

Okul Sütü Programı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim öğrencilerine süt dağıtılmasını içeren "Okul Sütü Programı"nın hazırlıklarına başladı.

18.04.2012 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim öğrencilerine süt dağıtılmasını içeren "Okul Sütü Programı"nın hazırlıklarına başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa hazırlanarak 2012 yılı içerisinde uygulanması hedeflenen "Okul Sütü Programı" çerçevesinde Öğretmenevi toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile İlçe Sağlık Grup Başkanları katıldı.

Sağlıklı bir neslin yetişmesi için beslenmenin öneminin anlatıldığı toplantıda sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Yangöz, "Projedeki amaç, ilköğretim okulu öğrencilerine, dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarının artırılması ve mevsimsel süt arzı fazlalığının değerlendirilerek üretimde istikrarın sağlanması için uzun ömürlü kutu süt dağıtılmasıdır. 'Okul Sütü Programı' 2012 yılında uygulanacak olup, özel okullar hariç olmak üzere ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerini kapsayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenecek olan okullarda her öğrenciye, program sürecinde her gün 200 ml uzun ömürlü sade kutu sütü dağıtılacak. Program doğrultusunda dağıtılacak sütün üretimi ve dağıtımı ile takvimi, mevsimsel süt arzı fazlalığının olduğu dönemler dikkate alınarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek. Okul sütü sevkiyatları, il içinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin organizasyonu ve kontrolünde yüklenici tarafından yapılacak" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement