Okullar Arası Karate Türkiye Birinciliği - Son Dakika
Yerel

Okullar Arası Karate Türkiye Birinciliği

Okullar Arası Karate Türkiye Birinciliği

Dumlupınar Spor Salonu'nda, müsabakaların başlaması dolayısıyla tören yapıldı Yarın sona erecek turnuvada, 8 bölgeden 363 öğrenci mücadele ediyor.

03.05.2014 14:18

"Okullar Arası Karate Türkiye Birinciliği" müsabakaları, "minikler" ve "yıldızlar" kategorilerinde 363 öğrencinin katılımıyla Kütahya'da başladı.

Dumlupınar Spor Salonu'nda karşılaşmalar öncesi düzenlenen törende konuşan Türkiye Karate Federasyonu temsilcisi ve Gençler Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Cengiz Çınar, uzun süredir Kütahya'da ulusal ölçekli karate faaliyeti yapılmadığını söyledi.

Çınar, şampiyona için kentte çok güzel hazırlıklar yapıldığını gördüklerini belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Salonun dizaynı olsun, her şey çok güzel olmuş. İnşallah kazasız belasız güzel bir Türkiye şampiyonası geçirip evlerimize döneceğiz" dedi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sadık Ölçen ise sporun temelinin okullar olduğunu anlattı.

Spor branşları okullarda geliştirilip yaygınlaştırılır, taramalar yapılabilirse elit sporcu seviyesinde ülke adına önemli başarılar elde edilebileceğini dile getiren Ölçen, şöyle konuştu:

"Ülke adına, spor adına çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Sadece Kütahya'da 30 milyon liralık tesis yatırımı var. En önemlisi, kendimize güvenimiz artıyor. Spora katkı sunan anne ve babalara teşekkür ediyorum. Mesaisi dışında çocuklara zaman ayıran öğretmenlerimizi ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu salonda ileride inşallah Türk Milli Takımının ay yıldızlı formasını taşıyacak milli sporcular görüyorum. Yeni dünya ve Avrupa şampiyonlarımızı görmek dileğiyle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Daha sonra erkekler ve kızlarda, minikler ve yıldızlar kategorilerinde kata müsabakaları yapıldı.

Kumite karşılaşmalarıyla yarın sona erecek turnuvaya, 8 bölgeden 363 öğrenci katılıyor. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullar Arası Karate Türkiye Birinciliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement