Eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle Bayramiç'teki 17 okulda eğitim ve öğretim gören 3 bin 983 öğrenci, tatile girdi.
Bayramiç Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır, Milli Hakimiyet İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, öğrencilere karnelerini verdi.
Çakır, törende, ikinci eğitim döneminin 6 Şubat Pazartesi günü başlayacağını ifade ederek, ilçede bir anaokulu, 12 ilköğretim ve dört de orta öğretim olmak üzere 17 okulda, 3 bin 983 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.
Tatilin, birçok alanda belirli bir performans sergileyen öğrenciler için bir nevi soluk alma ve dinlenme fırsatı olduğunu dile getiren Çakır, şunları kaydetti:
"Yarı yıl tatilinin eğlendirici ve eğitici geçmesi için çocuğunuzla birlikte mutlaka bir tatil programı hazırlayın. Tatil programını hazırlarken çocuklarınızın görüş ve isteklerine önem verin. Örneğin günün hangi saatinde ders çalışacağına çocuğunuz kendisi karar versin. Tüm günü dersle doldurmak yerine günün belli saatlerini, eksiklerini tamamlamaya yönelik olarak kullanmaları yeterli olacaktır. Oyun ve eğlenceli aktiviteler için de çocuğunuza zaman vermelisiniz. Yetenek, ilgi ve beceri bakımından her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayın. Bu nedenle çocuğunuzun dönem boyunca sergilediği performansı başka çocuklarla asla kıyaslamayın. Bu konuda çocuklarınızı asla cezalandırmayın."
- ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Okullarda Yarı Yıl Tatili Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.