Onat, İzmir'in Gururu Oldu - Son Dakika
Yerel

Onat, İzmir'in Gururu Oldu

Onat, İzmir\'in Gururu Oldu

İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Onat Vuran, TÜBİTAK Ulusal Orta Okul Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleşen törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergin de katıldı.

28.11.2013 17:33

İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Onat Vuran, TÜBİTAK Ulusal Orta Okul Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleşen törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergin de katıldı. Olimpiyatların nisan ayında yapılan birinci aşama sınavlarına başvuran bütün branşlarda toplam 19 bin 594 öğrenciden 351'i, 23-24 Kasım tarihlerinde Ankara'daki ikinci aşama sınavlarına katıldı. Sınavlar sonunda İzmirli öğrenci Onat Vuran Ulusal Orta Okul Matematik dalında gümüş madalya ile önemli bir başarı elde etti.

İKİNCİ OLDU

Ankara'ya okul müdürleri Ayşegül Sabuncu, müdür yardımcısı Mikdat Çekmez, öğretmenleri Bekir Avşar ile öğrenciler Onat Vuran, Mehmet Utku Özdemir, Fırat Atilla Öpöz ve Atahan Durbaş ile giden Fatihli öğrenciler, matematik ve biyoloji dallarında kıyasıya yarıştı. Finaller sonunda Onat Vuran İzmir'i ve okulunu en iyi şekilde temsil ederek Ulusal Matematik Olimpiyatı'nda ikinci oldu. Onat Vuran ödülünü, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'dan aldı. Fatihli öğrenciler, Ankara dönüşü İzmir Özel Fatih Koleji'nde Genel Müdür Ali Rıza Doğanata, öğretmenleri ve aileleri tarafından karşılandı. Doğanata, başarılı öğrencileri tebrik etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Onat, İzmir'in Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement