Ordu'da "Sağlıkta Hizmet Günleri Sempozyumu" Başladı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da "Sağlıkta Hizmet Günleri Sempozyumu" Başladı

Ordu\'da "Sağlıkta Hizmet Günleri Sempozyumu" Başladı

Ordu'da iki gün boyunca devam edecek olan "Sağlıkta Hizmet günleri Sempozyumu" başladı.

28.09.2013 12:39

Ordu'da iki gün boyunca devam edecek olan "Sağlıkta Hizmet günleri Sempozyumu" başladı.

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği sempozyumun açılışı Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Açılış programına Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Ordu Tabipler Odası Başkanı Mithat Yağlı, daire müdürleri, kurum amirleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından programın açılış konuşmasını yapan, Sempozyum Başkanı Opr. Dr. Coşkun Avcı, "Bu sempozyumu kamu özel ayrımı yapmaksızın sağlık kurum kuruluş ve kişileri bir araya getiren geniş tabanlı, düzenleme kurulunun çalışması ile bu süreci oluşturduk. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür etkinliklerin ülkemizde sıkça yapılmasını birlik ve beraberliğimizin destek olmasını temenni ediyorum" dedi.

ÜNAL: "DÜNYA İLE YARIŞ İÇERİSİNDEYİZ"

Avcı'nın ardından söz alan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'nin sağlık alanında dünya ile yarış içinde olduğunu belirtirken, "O kadar hızlı hareket ediyoruz ki, sağlık bakanlığımızın hızına yetişemiyoruz. Sağlık en önemli kavramlarımızdan bir tanesi. İnsan hayatına hizmet ediyor. Eğitim camiası da aynı güzel hizmetleri yapıyor ama sağlık olmadan bir şey olmuyor. Önce sağlıklı yaşayabilmek lazım. Onun için sağlık en önemli konudur. Şimdi doktorlarımız evde sağlık hizmeti yürütüyor. Bu bir devlet hizmeti, kamu hizmeti olarak yapıyor. Karşılıksız yapıyor. Bu seviyede sağlık hizmetimiz var. Yapılan çok şeyler varda dünyada yarış halindeyiz. Sağlık konusunda da açık ara önde olduğumuzu söyleyebilirim. Dünya döndükçe bu yarış devam edecektir" diye konuştu.

VALİ ÇİFTÇİ: "HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR"

Milletvekili Ünal'ın ardından söz alan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, sempozyumun hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Vali Çiftçi, yaptığı konuşmada, "Her şeyin başı sağlıktır. İnanıyorum ki sizlerde burada iki gün boyunca tartışacaksınız, Ordu'da sağlıkla ilgilenen arkadaşlarımıza engin fikirleriniz ve tecrübeleriniz ile dünyada var olan tecrübelerinizi paylaşıp bizim daha ileriye daha öteye gitmemize ufuklar açacaksınız. Burada beraberce çok güzel şeyler yapacağınıza sizlerin katkılarıyla inanıyorum. Bu oturumu düzenleyen herkese teşekkür ediyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak "Sağlık Hukuku ve Çalışanlar Hakları" konulu sonrasında ise "Sağlık Çalışanlarında Tükenmişlik Sendromu", "Sağlıklı Yaşam ve Diyet", "Sağlıkta Yönetim ile Çalışanlar Arasında İlişkide Özlenenler", "Tıbbi Etik ve Unuttuklarımız" konulu oturumlar gerçekleştirildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 'Sağlıkta Hizmet Günleri Sempozyumu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement