Öreyler'de Hıdırellez Şenlikleri Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Öreyler'de Hıdırellez Şenlikleri Hazırlığı

Öreyler\'de Hıdırellez Şenlikleri Hazırlığı

Kütahya'nın Simav ilçesi Öreyler Belediye Başkanı Akçay, "Hıdırellez Şenlikleri"nin geçen yıllara oranla daha coşkulu kutlanacağını söyledi.

29.04.2013 15:41  Güncelleme: 15:53

Kütahya'nın Simav ilçesi Öreyler Belediye Başkanı Özden Akçay, 4 ve 5 Mayıs 2013 tarihlerinde kutlayacakları geleneksel "Hıdırellez Şenlikleri" in geçen yıllara oranla daha coşkulu kutlanacağını bildirdi.

TRT İzmir televizyonu ses ve saz sanatçılarından oluşan gurubun 5 Mayıs 2013 Pazar akşamı saat 21.00 de Harmanyeri mevkiinden tüm dünyaya TRT Müzik kanalı aracılığı ile canlı yayın yapacağını ifade eden Başkan Akçay, "Geleneksel Hıdırellez Şenliklerimiz kapsamında 4 Mayıs Cumartesi günü de beldemizde konuklarımıza yemek ikramı ile birlikte çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerimizi sunacağız. TRT İzmir televizyonu da ayrıca hem beldemiz hem de Simav'ın tarihi ve turistik yöreleri ile yöresel kıyafet ve yiyecek kültürünü tanıtacak çekimler gerçekleştirecek" dedi.

Katkılarından dolayı TRT İzmir Televizyonu prodüktörlerinden Hakan Aybar, Aygül Ordu ve sunucu Tarık Yenen'e, ayrıca TRT sanatçılarının Eynal Kaplıcalarında konaklamalarına olanak sağlayan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'a teşekkür eden Başkan Akçay, "Tüm halkımızı 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde beldemizde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'da TRT ses ve saz sanatçıları ile yönetmenlerini Eynal kaplıcalarında ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duyacaklarını ve bunun Simav'ın tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öreyler'de Hıdırellez Şenlikleri Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement