Orhaneli'de "23. Karagöz Kültür Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Orhaneli'de "23. Karagöz Kültür Şenliği"

Orhaneli ilçesinde, "23. Karagöz Kültür Şenliği" başladı.

13.06.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhaneli ilçesinde, "23. Karagöz Kültür Şenliği" başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan şenliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, bu şenliği 23 yıl önce başlatıp ilçe halkına armağan edenleri saygıyla andığını söyledi.

Orhaneli'nin her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da çıtasını yükseklere taşdığını ifade eden Tatlıoğlu, "Birlik ve beraberlik içerisinde olmak, kültür ve geleneklerimizi yaşatmak için böyle bir gayretin içerisine girdik. Bu sene şenliğimizin formatını değiştirdik. Bundan sonra şenliğimizi, Türkiye Yörük Türkmen Şöleni ile birleştirerek kutlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar Atatürk Anıtı'ndan şehir merkezine kadar davul zurna eşliğinde yürüdü. Şiir, kompozisyon ve resim dallarında birinci gelen öğrencilere hediyeler verildi.

15 Haziran'a kadar devam edecek şenlikte cumartesi günü, Türkiye Yörük Türkmen Şöleni olacak ve geleneksel Türk sporları gösterileri ile 9 Eylül Meydanı'nda sanatçı Coşkun Sabah konser verecek. Pazar günü ise Karagöz piknik alanında yapılacak şenliklerde, yörük göçü, beyler birliği ve dirlik töreni gerçekleştirilecek ve Ferhat Göçer sahne alacak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orhaneli'de '23. Karagöz Kültür Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement