Orhangazi Meydanı İçin Projeler Yarışıyor - Son Dakika
Yerel

Orhangazi Meydanı İçin Projeler Yarışıyor

Orhangazi Meydanı İçin Projeler Yarışıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Meydanı'nın yeniden tasarlanması sürecinde farklı bakış açılarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen 'Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması' yoğun ilgi gördü.61 projenin...

16.02.2012 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Meydanı'nın yeniden tasarlanması sürecinde farklı bakış açılarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen 'Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması' yoğun ilgi gördü. 61 projenin katıldığı yarışmanın sonuçları 23 Şubat Perşembe günü açıklanacak.

Kent merkezindeki tek büyük açık alan olma özelliği taşıyan ve Ulucami, Kozahan, Orhan Camii ve tarihi belediye binasıyla çevrelenen Orhangazi Meydanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yarışmayı kazanacak proje ile kentin tarihi dokusuna uygun olarak yeniden düzenlenecek. Zamanın olumsuz etkileriyle görsel ve fonksiyonel bozulmaların yaşandığı Orhangazi Meydanı, bu projeyle yakın çevresiyle birlikte tekrar ele alınarak, bulunduğu bölgenin tarihi kimliğine uygun olarak şekillendirilecek.

Başvuruları 7 Şubat Salı günü sona eren Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na bugüne kadar 61 proje katıldığı belirtilirken, yarışmanın sonuçlarının 23 Şubat Perşembe günü açıklanacağı bildirildi.

(SA-İHS

16.02.2012 13: 02 TSİ

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazi Meydanı İçin Projeler Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement