Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Temel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Temel Açıklaması

Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, avlaklarda yaban domuzu avlamak isteyen veya sürek avı yapmak isteyen avcıların, avcı eğitimi kursunu tamamlayıp "Avcılık Belgesi" almasının zorunlu olduğunu belirtti.

22.01.2013 14:40

Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Mahmut Temel, avlaklarda yaban domuzu avlamak isteyen veya sürek avı yapmak isteyen avcıların, avcı eğitimi kursunu tamamlayıp "Avcılık Belgesi" almasının zorunlu olduğunu belirtti.

Temel, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bölgede yaban domuzu sayısındaki artış ile ilgili sorunun dile getirildiğini, buna paralel olarak kurt sayısında da büyük artış gözlendiğini ifade ettiğini hatırlattı.

İlgili Kara Avcılığı Kanunu kapsamında ruhsat sisteminin değiştiğini belirten Temel, tüfek sahiplerinin öncelikle güvenlik güçlerine silahlarının kaydını yaptırarak "Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi" alması hususunun zorunlu olduğunu ifade etti.

Daha sonra söz konusu tüfek sahiplerinin avcı eğitim kursunu tamamlayıp belge almalarının şart olduğunu vurgulayan Temel, "Avlaklarda yaban domuzu avlamak isteyen veya sürek avı yapmak isteyen avcılarımızın müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen avcı eğitimi kursunu tamamlayıp

"Avcılık Belgesi" alması zorunludur. Avcılık belgesi olmadan avlanma yapılamaz. Domuz avı için de bu durum aynen geçerlidir. Ancak tarlasında mahsulünü korumak isteyen köylülerimiz avcı kapsamında değerlendirilmediğinden yanlarında sadece tek kurşun bulundurarak avcılık belgesi almalarına gerek kalmadan mahsullerini bekleyebilirler. Avcılık belgesi almadan sadece yivsiz tüfek ruhsatları ile tarlalarını bekleyebilirler" dedi.

Yayıncı: İsmail Çimen - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürü Temel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement