Ortaca'da Anız Yangını Korkuttu - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Anız Yangını Korkuttu

Ortaca\'da Anız Yangını Korkuttu

Muğla'nın Ortaca ilçesinde anız temizlemek için yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu korku dolu anlar yaşandı.

19.05.2013 17:37

Muğla'nın Ortaca ilçesinde anız temizlemek için yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu korku dolu anlar yaşandı.

Havaların ısınması ile birlikte, tarlalarda kuruyan otlar için vatandaşların temizlik çalışmaları başladı. Türkiye'de anız temizliği için uygulanan yakma yöntemi ise sık sık yangınlarında çıkmasına neden oluyor. Bunun son örneği Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşandı.

19 Mayıs Pazar günü saat 15.40 sıralarında Atatürk Mahallesi Muğla-Antalya karayolunun kenarında bulunan boş arazide kimin yaktığı henüz öğrenilemeyen anız rüzgarında etkisi ile bir anda yayıldı. Tarladan kenardaki ağaçları saran alevler, civardaki evleri de tehdit etmeye başladı.

Yangın üzerine Ortaca Belediyesi İtfaiye Ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahale ettiler. 2 yangın söndürme aracı ve 1 tankerle müdahale edilen yangının ormanlık alana sıçrama riski bulununca Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 arazözde olay yerine geldi.

Yangın ekiplerin yoğun uğraşları ile yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu söndürülürken, yangında 2 dönümlük alan yandı. Yangının ağaçları tam etkilemediği, ağaçların tamamen tutaşması halinde kontrol edilemeyecek derecede büyüyeceği belirtiliyor. Yangın çıkan alanın etrafında bulunan evlerde büyük bir faciadan kurtuldu. Yangında 4 ev yanma tehlikesi atlattı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Anız Yangını Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement