Osmaneli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Osmaneli\'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

BİLECİK (İHA) – Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 14:54

BİLECİK (İHA) – Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bir gün önce Atatürk Anıtı'na protokol erkanının çelenk sunmasıyla başlayan törenler, bu sabah ilçe stadyumunda devam etti. Buradaki tören, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut ve Belediye Başkanı Mehmet Isıkan'ın, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamalarıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yılını kutlamanın büyük onuru ve coşkusunu yaşadığımızı söyledi. Çakıcı, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümünü ülkemizin her köşesinde olduğu gibi büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kurup, bizlere bu mukaddes emaneti miras bırakanları, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetin ilanı, sadece bir rejim değişikliğinden ibaret değildir, aynı zamanda bir zihniyet devrimini de ifade etmektedir. Bu zihniyet devrimi, bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanları, 'tebaa' olmaktan çıkarıp 'yurttaş' olma onuruna ulaştırmış ve egemenliği kayıtsız şartsız asıl sahibine, yani millete vermiştir" dedi.

Tören, halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösterileri ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, öğrencilerin yaptığı resmi geçit ile sona erdi.

Törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Altun, ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement