Osmaniye'de Aile İçi Şiddete Karşı Koruma Tedbirleri Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Aile İçi Şiddete Karşı Koruma Tedbirleri Toplantısı

Osmaniye\'de Aile İçi Şiddete Karşı Koruma Tedbirleri Toplantısı

Osmaniye'de Aile İçi Şiddete Karşı Koruma Tedbirleri Toplantısı yapıldı.

07.10.2013 17:36

Osmaniye'de Aile İçi Şiddete Karşı Koruma Tedbirleri Toplantısı yapıldı. Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantının aile içi şiddetin önlenmesi maksadıyla ilgili kurumlar işbirliğinde yapılacak olan çalışmaların belirlenmesi amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Oduncu, "Aile içi şiddet uygulaması olduktan sonra mağdur olan kişi emniyet ya da jandarmaya başvuruyor, şikayetçi oluyor ve korunma talebinde bulunuyor. Biz, bu toplantıda, aile içi şiddet olayı meydana gelmeden önleyici olarak neler yapabiliriz, bu konuda bir ortak akıl çalışması yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Toplantı, Toplum Destekli Polis Şube Müdür Vekili Başkomiser Serdar Cöcü tarafından Osmaniye il merkezindeki şiddet olaylarının sayısal verilerle anlatıldığı sunumla başladı. Sunumda istatistiki olarak şiddet vakaları, şiddet olayları türlerine göre anlatıldı. Daha sonra Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Menderes Yiğitoğlu, jandarma bölgesinde meydana gelen şiddet olayları ile ilgili sunum yaptı. Toplantının devamında kurum yetkilileri, istatistik veriler ışığında analiz edilen aile içi şiddetin önlenmesine dair görüş ve önerilerini belirttiler.

Konunun detaylı olarak görüşüldüğü toplantı sonunda konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda pek çok kurumun kendi kurumları içinde çalışmalar yaptıklarını ancak bu çalışmaların tek elden yürütülmesinin bütünlük açısından daha uygun olacağını söyledi. Aile içi şiddetin sadece kurumların değil tüm toplumun problemi olduğunu da vurgulayan Vali Oduncu, "Aile içi şiddetten mağdur olmuş vatandaşlarımız, şehir olarak hepimizin namusu. Bu nedenle öncelikli hedefimiz, aile içi şiddet daha meydana gelmeden sebeplerini ortadan kaldırmak için gereken çalışmayı yapmak. Bunun için öncelikle vatandaşlarımıza ulaşmamız ve eğitim vermemiz gerekiyor. Bu noktada, vatandaşlarımızla bire bir iletişim kuran muhtarlarımıza, öğretmenlerimize, imamlarımıza, aile hekimlerimize, halk eğitim kursları öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Öncelikle aile içi şiddetin sebeplerini belirlememiz ve bu sebepleri ortadan kaldırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda; Belediye, Üniversite, Jandarma, Emniyet, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı Müdürlüklerinin müdür yardımcıları veya şube müdürlerinden oluşan alt komisyon oluşturulmasına karar verildi. Ayda en az bir kez toplanacak komisyon, aile içi şiddet vakaları konusunda il genelinde tespitler yapacak ve bu tespitler rapor olarak, Vali Oduncu başkanlığında yapılacak toplantıda sunularak, değerlendirilecek.

Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında, Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkan Vekili Mehmet Altun, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Neşeli, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Kahraman, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Bahar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Aile İçi Şiddete Karşı Koruma Tedbirleri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement