Osmaniye'nin Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'nin Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Osmaniye\'nin Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Defterdarı Tahir Gök, vergi tahakkuk ve tahsilat artısında Osmaniye'nin Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

03.03.2012 16:24

Defterdarı Tahir Gök, vergi tahakkuk ve tahsilat artısında Osmaniye'nin Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Osmaniye Defterdarlığı, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye'deki gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini ödüllendirdi.

Törende konuşan Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, her yıl kamuoyunda vergi bilincinin oluşması için düzenlenen Vergi Haftası'nın bu yıl 23.'sünün kutlandığını söyleyerek, vergi haftası etkinlikleri kapsamında kamuoyuna, öğrencilere ve personele yönelik olarak etkinlikler düzenlendiğini kaydetti. Tahir Gök, geçen yıl vergi tahakkuk ve tahsilat artışında 2. olan Osmaniye'nin bu yıl birinci sıraya yerleştiğini de ifade ederek; " İlimiz vergi tahakkuk ve tahsilat artışında Türkiye birincisi oldu. Bu Osmaniye'miz açısından oldukça sevindirici ama bunun devamı da önemli. Biz bu bilinçle hareket ederek, ödenen vergilerle ülkemize daha fazla katkı sağlamanın yollarını arayacağız" dedi.

Plaket töreninde konuşan Vali Celalettin Cerrah ise Osmaniye Defterdarlığı tarafından düzenlenen Vergi Haftası kutlama etkinliklerinin vergi bilincinin oluşturulması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Cerrah, bu etkinliklerin özellikle öğrencileri de kapsamasının vergi bilincinin küçük yaşta aşılanması için mutlaka gerekli olduğunu söyledi. Vali Cerrah; "Güçlü bir ülke, güçlü bir devlet, güçlü bir ekonomi istiyorsak mutlaka vergimizi vermemiz lazım. Herkes vergilerin nerelerde kullanıldığını bilmeli ve vergi vermeyenleri de vergi idarelerine ihbar etmeli. Bu bir vatandaşlık görevidir. Eğer ülkemizi ve bayrağımızı seviyorsak, Avrupa ülkeleri arasında söz sahibi olacak güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, mutlaka vergimizi zamanında vermeliyiz" diye konuştu.

Vergilerin kamu harcamalarında kullanıldığını da kaydeden Cerrah, şöyle devam etti:

"Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi ödemesinde ilk 5'e giren vatandaşlarımızı kutluyorum. Ayrıca Osmaniye'mize tahakkuk ve tahsilat artışında Türkiye birinciliğini kazandıran Defterdarımıza ve Vergi Dairesi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Osmaniye'nin bundan sonraki yıllarda da birinciliğinin devam edeceğine inanıyorum."

Konuşmaların ardından Bakanlık tarafından gönderilen ödül, Vali Celalettin Cerrah tarafından Defterdar Tahir Gök'e verildi. Törenin devamında Gelir Vergisi rekortmenleri Mustafa Serhat Körlü, Erkan Güveloğlu, Necip Kuyuluk, Mustafa Gökkaya ve Murat Kanlı'ya, Kurumlar Vergisi rekortmenleri Özel Deva Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti, Elit İplikTekstil San ve Tic. Ltd. Şti., İlhanlar İplik San. ve Tic. Ltd. Şti., Tanyıldızlar Makine San. Ltd. Şti ve Politeks Suni Deri San. ve Ltd. Şti. Yetkililerine plaketleri Vali Celalettin Cerrah ve protokol mensupları tarafından takdim edildi.

Gala Tesisleri'nde düzenlenen plaket törenine Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkan Vekili Selçuk Körlü, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcıları Hüseyin Doğan ve Ali Çağlar, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'nin Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement