Osmanlı Türkçesi Nisan Dönemi Kurs Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

Osmanlı Türkçesi Nisan Dönemi Kurs Başvuruları Başladı

Osmanlı Türkçesi Nisan Dönemi Kurs Başvuruları Başladı

TDED Kocaeli Şubesi tarafından, Sanat Edebiyat Kültür Akademisi’nde (SEKA) düzenlenen Osmanlı Türkçesi kursu Nisan Dönemi başvuruları başladı.

20.03.2015 10:30

TDED Kocaeli Şubesi tarafından, Sanat Edebiyat Kültür Akademisi'nde (SEKA) düzenlenen Osmanlı Türkçesi kursu Nisan Dönemi başvuruları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Edebiyat Kültür Akademisi'nde (SEKA), Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Osmanlı Türkçesi kursu Nisan Dönemi kayıtları başladı. Her hafta Pazartesi ve Çarşamba günü 18.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek Osmanlı Türkçesi kursu, Nisan dönemi de bir ay sürecek ve kursun sonunda sertifika verilecek.

Osmanlı Türkçesi Kursu ile Milli Kültürün inşası hedeflenerek kütüphaneler ve arşivlerde yer alan Osmanlı Türkçesi basma ve yazma eserleri okuyup anlayabilecek bir nesil yetiştirilmesi planlanıyor. Bu amaca yönelik temel oluşturacak kurs ile Osmanlı Türkçesi'ni öğretecek elemanların yetiştirilmesi ana hedeflerden birini oluşturuyor.

Öte yandan TDED Kocaeli Şubesi'nde her Salı ve Perşembe 18.00-21.00 ile Cumartesi ve Pazar 10.00-13.00 saatleri arasında Diksiyon ve Hitabet Kursu, Cuma günleri İngilizce Kursu veriliyor. Ayrıca Temel ve Orta Düzey Farsça iki farklı gruba Farsça eğitimi de veriliyor. TDED Kocaeli Şubesi'nde her cumartesi Dr. Erdoğan Akkanat ile saat 10.00'da Ney ve aynı gün saat 13.00'de Tarihi Türk Musikisi Topluluk çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hoca Ahmet Yesevi'nin Divan-ı Hikmet'ini Dr. Ali Vasfi Kurt ile saat 14.00'de okunmaya başlıyor. Her 15 günde bir de Şiir Dinletisi programı gerçekleştiriliyor.

Kurs yetkilileri, Osmanlı Türkçesi kursuna başvuruda bulunmak isteyenlerin TDED Kocaeli Şubesi'nin internet adresinden kayıt yaptırabileceklerini belirttiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlı Türkçesi Nisan Dönemi Kurs Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement