Otomobil Projesi Ankara'da Sergilenecek - Son Dakika
Yerel

Otomobil Projesi Ankara'da Sergilenecek

Otomobil Projesi Ankara\'da Sergilenecek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu öğrencilerinin "Yeni Nesil poliüretan Kaplamalı Otomobilim" adlı fizik projesinin bilim kurulu tarafından yapılan elemeler sonucunda Ankara bölge sergisine gitmeye hak kazanan 4 proje arasına girdi.

20.03.2014 18:32

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu öğrencilerinin "Yeni Nesil poliüretan Kaplamalı Otomobilim" adlı fizik projesinin bilim kurulu tarafından yapılan elemeler sonucunda Ankara bölge sergisine gitmeye hak kazanan 4 proje arasına girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa yürüttüğü ilköğretim öğrencilerine yönelik IX. matematik ve fen Bilimleri Bu Benim Eserim' yarışmasına katılan Kepez İzmirlioğulları İlköğretim Okulu'nun hazırladığı proje ile Türkiye genelinde ilk 22 proje arasına girdiği belirtildi.

Projeye bu yıl "Yeni nesil poliüretan kaplamalı otomobilim" projesi ile katıldıklarını ve Türkiye genlinden gelen binlerce proje arasından ilk 22'ye girmeyi başardıklarını ifade eden Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu Müdürü İsmet Kalıçlı, projelerinin Ankara'da sergileneceğini ifade etti. Kalıçlı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi; "İçinde bulunduğumuz sene Türkiye çapında dokuzuncusu düzenlenen "Bu benim eserim" proje yarışması kapsamında, Kdz. Ereğli'de Ortaokullar arasında Kepez İzmirlioğulları ortaokulunun hazırlamış olduğu "Yeni Nesil poliüretan Kaplamalı Otomobilim" projesi Türkiye çapında başarılı bulundu. Bu yarışma kapsamında yapılan il değerlendirmelerinde okulumuz Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu 150 proje arasından ilk 50'ye girmeyi başardı. Ardından Ankara bölge çalışma grubu tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'den gelen binlerce proje arasından sıyrılarak Ankara'da sergilenmeye değer 22 proje arasına girmeye hak kazandı. En son bölge bilim kurulu tarafından yapılan elemeler sonucunda ise Ankara bölge sergisine gitmeye hak kazanan 4 proje arasına girdi. "Yeni Nesil poliüretan Kaplamalı Otomobilim" adlı fizik projesinde görev alan okul müdürü (şahsım) danışman, Fen ve Teknoloji öğretmen Hatice Dereli, öğrenciler Ömer Faruk Durmuş ve Hakan Dağ tarafından hazırlanan projelerinin bu derece başarılı görülmesinin şans değil, gerçekten bu projenin hakkı olduğunu düşünüyoruz."

Okullarının sadece fen ve bilim alanında başarı elde etmediğini ifade eden Kalıçlı, her alanda başarılı olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kalıçlı "Sporda futbol dalında Zonguldak il 2.'si olduk. Satranç dalında il üçüncülüğü ve dördüncülüğü dereceleri okulumuza aittir. Bu yıl aynı zamanda masa tenisi il müsabakalarında il ikinciliği, üçüncülüğü derecelerine sahibiz. Genç dinamik kadromuz ile sadece sosyal-sportif faaliyetlere de değil aynı zamanda akademik başarı anlamında da yapılacak olan sınavlarda okulumuz önemli derecelere imza atacaktır."

Bu Benim Eserim proje yarışmasında ilk dörde girmeyi başaran Kepez İzmirlioğlulları Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ilçe Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret ederek başarılarını paylaştılar. Kaymakam Çay ziyarette başarılarından dolayı proje sahibi öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, elde edilen başarıdan dolayı kendilerine teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otomobil Projesi Ankara'da Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement