Otomobilin çarptığı kedinin parmakları kırıldı - Son Dakika
Yerel

Otomobilin çarptığı kedinin parmakları kırıldı

Otomobilin çarptığı kedinin parmakları kırıldı Ameliyatla sağlığına kavuşan kedinin 60 günlük süre sonrası yürümesi planlanıyor Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, otomobilin çarpması sonucunda sokak kedisinin 4 parmağı kırıldı.

20.11.2022 13:24  Güncelleme: 13:46

Otomobilin çarptığı kedinin parmakları kırıldı

Ameliyatla sağlığına kavuşan kedinin 60 günlük süre sonrası yürümesi planlanıyor

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, otomobilin çarpması sonucunda sokak kedisinin 4 parmağı kırıldı. Ameliyata alınan kedinin 60 günlük tedavi süreci sonrası yeniden yürümesi planlanıyor.

Olay geçen günlerde Devrek ilçesinde yaşandı. Bir otomobilin çarptığı sokak kedisinin parmakları kırıldı. Hayvanseverlerin sahip çıktığı kedi hemen İlçe veteriner kliniğe getirildi. Veterinerde gerekli teçhizatın olmaması sebebiyle yaralı kedi Zonguldak'a sevk edildi. Zonguldak'ta kent merkezinde bulunan veteriner kliniğe getirilen yaralı kedi; veteriner hekim Önder Alkan tarafından ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyat geçiren yaralı kedinin 4 parmağına pin yerleştirilerek sağlığına kavuştu.

Yaralı kedinin 60 gün içerisinden yeniden yürümesi planlanıyor. Veteriner hekim Önder Alkan, "Normal şartlarda trafik kazalarında. Büyüme çağlarında trafik kazaları çok geliyor. Bu hastamız da bize Devrek'ten sevk edildi. Bizim gördüğümüz normalde 1-2 kırık olur. Onu biz tedavi ederiz. Ama bu hastamız da biraz durum farklı oldu. Şu sağlam bacak. Tarak kemikleri bir iki üç tane normal. Trafik kazası geçirdiği bacağımızın, tarak kemiğinde 4 tane kırık var. Böyle bir kırık normal şartlar da vurmayla çarpmayla olmaz. Ancak şoför ancak hayvanı fark edip üzerinde frene basarsa o zaman belli olur. O frene bastığınızda da sürüklenme olur. Aslında normal şartlarda üzerinden geçseydi böyle bir kırık olmayacaktı. 2 tane kırık daha basit bir ameliyatla yapılabilirdi. Kompleks bir ameliyat gerekiyor. Yine her bir kemiğin bir tanesinin tek tek tedavi olması gerekiyor. Hayvanın yürüyebilmesi için. İsterseniz ben size yapılmış halini de göstereyim. Her bir kemiğin için pin koyuluyor. Pin paslanmaz oluyor. Ömür boyu bu hastamızın ayağında kalacak. Aşağı yukarı bu 30-35 gün içerisinde kemikler düzelmeye başlayacak. 60 gün içerisinde de hastamız yürüyebilecek. Geldiği yere gidebilecek. Böyle bir kompleks bir ameliyat. Devrek'te kaza geçiriyor. Devrek'te ki hayvan severler alıyorlar. Bir kısım kliniklere getiriyor sonra biz sevk geliyor" dedi.

Otomobilin çarptığı kedinin parmakları kırıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otomobilin çarptığı kedinin parmakları kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement