Öykam'da Efe Kadınların Resim Yolculuğu - Son Dakika
Yerel

Öykam'da Efe Kadınların Resim Yolculuğu

Öykam\'da Efe Kadınların Resim Yolculuğu

Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap'ın 'Efe Kadınlarımız' temalı resim sergisi Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde (ÖYKAM) açıldı.

08.09.2012 17:16

Ödemişli ressam Mustafa Ali Kasap'ın 'Efe Kadınlarımız' temalı resim sergisi Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde (ÖYKAM) açıldı. Sergide beş gün boyunca Kasap'a ait 46 yapıt sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, belediye daire amirleri, Belçika ve Fransa'dan gelen konuklar ve sanatseverlerin katıldığı sergideki eserlerde, kadınların hakları ve ulusal bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde Efe kadınların rolüyle ilgili enstantaneler dikkat çekti.

Sanatçı Mustafa Ali Kasap, "Bu yörenin öykülerini anlatan yapıtlarımı, ilçemize yakışır bir mekan haline gelen ÖYKAM'da tanıtmaktan dolayı gururluyum. Katılımcılara teşekkür ederim. Sosyal medya aracılığıyla sergimizi haber alan Fransız ve Belçikalı konuklarımız da bugün bizimle oldular. 20 Eylül'de Efe Kadınlarımız adlı sergimizi Fransa'nın başkenti Paris'te açacağım. Paris'te düzenlenecek Anadolu Festivali'ne katılacağım. Bu sergimiz de bir hafta sürecek. Sergimize katılan ve bizimle olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

46 yapıtı tek tek inceleyen yabancı konuklar da ressam Kasap'tan bilgi aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öykam'da Efe Kadınların Resim Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement