Özdağ: "Tarihi Eserleri Gelecek Kuşaklara Taşıyacağız" - Son Dakika
Yerel

Özdağ: "Tarihi Eserleri Gelecek Kuşaklara Taşıyacağız"

Özdağ: "Tarihi Eserleri Gelecek Kuşaklara Taşıyacağız"

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Hüseyin Tanrıverdi, Kırkağaç’ın Bakır Mahallesinde bulunan Hz. Peygamber'in (s.a.v.) soyundan gelen zatların kabirlerini ziyaret etti.

07.07.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Hüseyin Tanrıverdi, Kırkağaç'ın Bakır Mahallesinde bulunan Hz. Peygamber'in (s.a.v.) soyundan gelen zatların kabirlerini ziyaret etti.

Bakır Mezarlığı içerisinde bulunan ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Seyyide Fatıma Kadın'ın Türbesini inceleyen Özdağ ve Tanrıverdi'ye, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ile Belediye Başkan Yardımcıları Osman Çelikel ve Mehmet Ali Uyar eşlik etti. Her yıl binlerce kişinin katıldığı hayır yemeklerinin düzenlendiği bölgedeki Seyyidler Türbesini ziyaret eden Özdağ ve Tanrıverdi, türbelerin durumları hakkında bilgi aldı.

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MYKY üyesi Hüseyin Tanrıverdi ile bugün hem türbeleri ziyaret edelim hem de yerinde görelim dediklerini belirterek şunları söyledi: "Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buranın sadece elektrik voltaj problemi var. Onunla ilgili milletvekilleri olarak biz gereğini yapacağız. Belediye Başkanımız zaten burayla ilgili restorasyon çalışmalarını yapmış. Buranın bakımı, masası, sandalyesiydi seccadesiydi derken, türbeyle ilgili her türlü bakımı yapılmış. Yapılacaklar varsa zaten Kırkağaç Belediye Başkanımız yapmaya devam eder. İnsanlarımız seyyidlerimizi ziyaret edecekler. Bunlar Peygamber soyundan gelen insanlar. Aynı zamanda Celal Bayar Üniversitesindeki tarihçi arkadaşlarla görüşeceğiz. Buranın tarihiyle ilgili bir çalışma yapsınlar. Kitabelerde eski yazılar var. O kitabelere göre bu insanların gerçek soyları, hangi tarihte vefat ettikleri ve kim oldukları noktasında bir çalışma yaptırmak için gayret sarf edeceğiz."

Özdağ, gerek ilçelerinde gerek kent merkezinde ne kadar tarihi eser varsa, Selçuklu'dan kalma Saruhan Beyliğinden kalma, Osmanlılardan kalma ve Cumhuriyete ait ne değerler varsa bunların restorasyonunu, bakımını yaptırdıklarını ve yaptıracaklarını söyledi.

Kırkağaç ve Demirci'de tarihi eserlerin bakımının yapıldığını anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: " Gördes'te bitti. Alaşehir'de Bedesten ve Han bitirilmek üzere devam ediyoruz çalışmalarımıza. 2014 yılı içerisinde Manisa'daki tarihi eserlerden hemen hemen hepsi restore edilmiş olacak. 2015 yılı içerisinde de hepsini bitirmiş olacağız. Burada da gerek Vakıflar Derneği Genel Müdürümüze, gerek Vakıflar Bölge Müdürümüze gerek Milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Atalarımızdan bize ne kaldıysa gelecek nesillere onun miras olarak bırakılacağını belirten Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: "En son Manisa Hatuniye Kadınlar Mescidini yaptırdık. Orası izbelik ve mezbelelikti onu yaptırdık. Manisa'da restore edilmiş bir yerin bazı insanlar tarafından kötü kullanıldığını öğrendim. Hemen emniyeti uyardım. Gereği yapılıyor. Orası da aynı şekilde koruma altına alınmış vaziyete getirilecek. Tarihi ne varsa gelecek kuşaklara onu taşıyacağız inşallah. Çünkü bunlar bizim kültürel mirasımız."

Seyyidler Türbesinin olduğu alana 7 bin TL harcayarak bakımını yaptıklarını söyleyen Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz de sözlerini şöyle tamamladı: "Seyyidler türbesinin olduğu alanda Orhan isimli ağabeyimiz 10 yıldır hizmet veriyor. Bize, geçen dönemlerde bu konuda ihtiyaçlarını bildirdiler. Belediye olarak elimizden geldiğince destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Biraz önce vekillerimiz ziyaret etti. İnşallah önümüzdeki günlerde tarihçi arkadaşlar gelecek ve buranın tarihini inceleyecekler. Daha sonra bir proje yapacağız, burayı daha modern bir hale getirmek, gelen vatandaşlarımızın ibadetlerini, ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirmeleri için. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özdağ: 'Tarihi Eserleri Gelecek Kuşaklara Taşıyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement