Büyükorhan 2015'te Projelerle Coşacak - Son Dakika
Yerel

Büyükorhan 2015'te Projelerle Coşacak

Büyükorhan 2015\'te Projelerle Coşacak

Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da Büyükşehir ile Büyükorhan belediyeleri tarafından 2015 yılında hayata geçirilecek projelerle ilçe halkı hem ekonomik, hem de sosyal açıdan refaha kavuşacak.

07.12.2014 09:03

Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan'da Büyükşehir ile Büyükorhan belediyeleri tarafından 2015 yılında hayata geçirilecek projelerle ilçe halkı hem ekonomik, hem de sosyal açıdan refaha kavuşacak.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, 2014 yılını değerlendirirken, 2015 yılında yapılacak projelerin ilçeyi kalkındıracağını söyledi. 30 Mart mahalli seçimlerinden önce Büyükorhan için taahhüt ettikleri 63 projeden birçoğunu gerçekleştirdiklerini belirten Taş, "Bu projelerin çoğunu hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başardık. Ancak belediyeyi yılın ortasında devraldığımız için projeleri hayata geçirmede ufak tefek aksaklıklar oldu. İlk geldiğimiz gün ilçemiz için önemli olan Cuma Pazarı'nda hayvancılığı teşvik etmek için belediyenin aldığı harçları kaldırdık. Cuma Pazarı'ndaki cami mezbelelikti. Şimdi namaz kılınacak hale getirdik" dedi.

Görecik Yaylası'nın turizm açısından hem Bursa, hem de Büyükorhan için önemli olduğunun altını çizen Başkan Taş, Görecik Yaylası'na cami, umumi helalar ve birtakım düzenlemeler yaptıklarını, Cuma Pazarı'na da panayır kurarak ilçe ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti.

30 Mart seçimlerinden sonra köylerin mahalleye dönüşerek belediyelere bağlandığını hatırlatan Taş, "Köylerin mahalleye dönüştürülmesiyle birlikte cami, köy konakları ve köyün ortak malları belediyelere geçti. Bunlarla birlikte tadilat işleri de belediyeye devroldu. Bu işleri de 2014 yılında aksatmadan yürüttük. Bazı köylerimizin eksiklerini tamamlarken, köy fırınları ile çocuk parkları yaptık. 2014 yılını bazı eksiklerimizi tamamlayarak bitireceğiz. 2015 yılında daha ciddi çalışmalarla projeleri hayata geçirme niyetindeyiz" diye konuştu.

Büyükorhan'dan Bursa'ya yaşanan göçten de bahseden Taş, "Göreve gelmeden önce ilçe nüfusu 11 bindi. Aslında göç edenlerle birlikte Büyükorhan'ın nüfusu 50 bin civarında. Büyükorhan'da iş bulamayanlar Bursa'ya göç etti. Ama biz bu göçü tersine çevireceğimize inanıyoruz. Projelerimiz var. Bu projelerimiz hayali ve uçuk değil. İnsanların gerçekten yöreye gelme talepleri var. Biz turizmi, tarımı ve hayvancılığı geliştirebilirsek, ilçe yollarındaki eksiklikleri de tamamlarsak göçü zaten tersine döndürmüş olacağız" dedi.

TOKİ ALT GELİR GRUBUNA 100 KONUT YAPACAK

Büyükorhan'da konut durumunun çok geri olduğunu vurgulayan Hasan Taş, "İlçedeki konut durumu bugüne kadar ihmal edilmiş. TOKİ ile Büyükorhan'da 100 konutluk alt gelir grubuna yönelik bir çalışmamız var. Bunun olurunu aldık, çalışmalarımız sürüyor. Biz 2015 yılında projelerimiz hayata geçirebilecek durumdayız. Biz iktidarız, belediyeyiz. Şikayet edecek durumumuz yok. Eksiklerimizi not edip zaman içerisinde bunları yapmak durumundayız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükorhan 2015'te Projelerle Coşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement