(ÖZEL HABER) - Özel İdare'nin 748 Bin Lirası Kayıp! - Son Dakika
Yerel

(ÖZEL HABER) - Özel İdare'nin 748 Bin Lirası Kayıp!

(ÖZEL HABER) - Özel İdare\'nin 748 Bin Lirası Kayıp!

Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından ASKF'ye aktarılması gereken 950 bin liranın 748 bin lirası ortada yok! 202 bin lirasının malzeme alımı yapıldığı kurumda diğer paranın nereye gittiği bilinmiyor.

18.11.2013 13:23

Şanlıurfa İl Özel İdaresi, mayıs ve eylül aylarında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na (ASKF) aktardığını belirttiği 950 bin liranın 202 bin lirasıyla malzeme alıp teslim ederken, 748 bin lirayı ASKF'ye vermediği ortaya çıktı.

Şanlıurfa İl Özel İdaresi'nin spor kulüplerine para aktarımı ile ilgili iddialar bitmek bilmiyor. Bütçesinde karşılıksız açık veren Özel İdare'nin en büyük sıkıntısı harcadığı paraların nereye gittiğinin bilinmemesi… Bunların en son örneği ise, mayıs ayında 550 bin, eylül ayında da 400 bin paranın ASKF'ye aktarılması konusu.

SEÇİLMİŞLER 'ŞERH' KOYDU
İl Özel İdaresi, 30.05.2013 tarihinde encümen kararıyla amatör sporculara malzeme alımı yapmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla 550 bin TL aktarmaya karar verdi. Dört ay geçtikten sonra tekrar toplanan encümen, 12.09.2013 tarihinde yine amatör sporculara ulaşması için 400 bin TL kaynak aktarılmasına karar verdi. Ancak özellikle son karar encümen üyelerinin çoğunu rahatsız etti. Encümene başkanlık yapan İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Faruk Elma, Ruhsat ve Denetim Müdür Vekili Suphi Tekadam, Yatırım ve İnşaat İşleri Müdür Vekili Salih Elmas ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Yaşar Fırat hariç, seçilmiş olan il encümenleri İbrahim Arslan, Ömer Neşet Kapaklı, Hasan Genç, Nifel Yıldırım karara şerh koydu. Encümen üyelerinden Mali Hizmetler Müdürü Habip İpar ve yine seçilmiş olan Reşit Beşaltı toplantıya katılmadı. Böylelikle kurum yetkililerinin oy çokluğuyla, her iki kararla birlikte toplamda 950 bin TL aktarılmasına karar verildi.

748 BİN TL ORTADA YOK
Geçtiğimiz aylarda iddiaya göre, maddi değeri 60 bin lirayı bulan malzeme Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla ASKF'ye ulaştı. Bu malzemeleri beğenmeyen ASKF yetkililerinin itirazı sonucu değiştirilen spor malzemelerinin maddi değeri 202 bin lirayı buldu. Ancak 748 bin liranın da kendilerine harcanmasını bekleyen amatör spor yetkilileri, çeşitli finans sıkıntısı yaşamalarına rağmen bir türlü bu kaynağa ulaşamadı. Gittikleri resmi makamlardan da bir sonuç alamadılar. Başta il encümenlerinin de haberdar olduğu bu durumdan çoğu yetkili rahatsız ancak 748 bin TL'nin nereye aktarıldığını kimse bilmiyor.

SEÇİLMİŞLERİN KARŞI OY GEREKÇESİ
İl Encümenlerinden Reşit Beşaltı, İbrahim Arslan ve Hasan Genç İl Özel İdaresi'ne sundukları 550 bin TL hakkındaki 'Karşı Oy Gerekçesi' metninde şu ifadelere yer verdi:

"29.08.2013 tarih ve 180 Numaralı İl Encümeni kararı ile ilgili olarak;
1- İlimiz Amatör Spor Kulüplerine spor malzemesi alınması ile gündeme gelen konu 30.05.2013 tarih ile 110 numaralı kararla 550.000,00 –TL spor malzemesi alınmıştır.

2- Nisan-2013 tarihinde Ağustos-2013 ayı sonuna kadar İl Encümeni tarafından toplam 83 adet karar alınmış olup, bu kararların 17 tanesi İl Özel İdaresi bütçesinden spora kaynak aktarımı hakkındadır.

3- İl Genel Meclisinin öncelikleri olan hizmetlerle ilgili olarak kaynak sorunu yaşanırken bu derece pervasızca spora para aktarılmasını uygun görmüyoruz.

4- Yukarıda saydığımız ve daha sayamadığımız nedenlerden dolayı bu karara karşı RED oyu kullanıyoruz.
İş bu karşı oy gerekçemiz tarafımızdan tanzim olunarak, imza altına alınmıştır. 29.08.2013"

'ASKF PARA VERİLMEDİ'
ASKF yetkilileri, bir kararda 550, diğer kararda da 400 bin aktarılacağını duyduklarını ancak yaklaşık 202 bin liralık malzeme alımının dışında kesinlikle bir paranın yada malzemenin aktarılmadığını kaydetti. ASKF, sürekli federasyonlarına para aktarıldığı şeklinde haberlerle gündeme gelmekten rahatsızlık duyarken, öte yandan sürekli finansman sıkıntısı yaşamaya devam ediyor.

'SPOR YÜZÜNDEN CEZAEVİNE GİRECEĞİZ'
İl Özel İdaresi'nin bazı çalışanları da sürekli spor kulüplerinin gündeme getirilerek usulsüzce para aktarılmasından şikayetçi. İsimlerinin yayınlanmasını istemeyen yetkililer, "Bu spor konusu bir gün bizi topyekun cezaevine koyacak ama ne zaman bilmiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Emir yukarıdan gelince bir şey yapmamak da olmuyor. Köylere hizmeti bırakıp bu işlerle uğraşıyoruz" dedi.

MÜFETTİŞ DENETİMİ OLMAYINCA USULSÜZLÜKLER DE ÇIKARILAMIYOR
Öte yandan İl Özel İdaresi, yaklaşık 170 milyonluk 2013 bütçesinde açık verdiği için, İller Bankası'ndan da alamadığından özel bankalardan 40 milyon TL para faiziyle çektiği biliniyor. Yine aynı kurumun müteahhitlere ve çalıştırdığı geçici işçilere para ödeyemediği de öne sürülüyor. Söz konusu 748 bin TL benzeri usulsüzlüklerin çok olduğu ancak müfettişlerin gelip incelemediği için ortaya çıkarılamadığı da iddialar arasında.

Bu arada İl Özel İdaresi yetkililerinin bu konu ile ilgili bugün açıklama yapması bekleniyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel (ÖZEL HABER) - Özel İdare'nin 748 Bin Lirası Kayıp! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement