Pamukta Primin 42 Kuruş Olarak Belirlenmesi - Son Dakika
Yerel

Pamukta Primin 42 Kuruş Olarak Belirlenmesi

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkan Vekili Adnan Güney, kilogram başına 42 Kuruş olarak belirlenen 2011 yılı üretimi pamuk primi bedelinden memnun olmadıklarını belirtti.

21.05.2011 14:02

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkan Vekili Adnan Güney, kilogram başına 42 Kuruş olarak belirlenen 2011 yılı üretimi pamuk primi bedelinden memnun olmadıklarını belirterek, "ama hiç verilmemesindense adının konulması güzel" dedi. Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, dün Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) 25. Olağan Genel Kurulunda, pamukta 2011 yılı üretimi için prim miktarının 42 kuruş olarak açıkladığını hatırlattı.

Açıklamayla birlikte pamuk üreticisinin pamuğa prim verilip verilmeyeceği konusunda endişeli bekleyişinin sona erdiğini ifade eden Güney, şunları söyledi: "Rakam değil ama primin adının konulması güzel. Bilindiği gibi hükümet diğer tarım ürünlerine vereceği prim miktarlarını açıklamıştı. Sadece pamuk primi açıklanmamıştı. Bu yıl pamuk üreticisi için zor bir sezon. Çimlenme ve erime nedeniyle pamuk üreticisi sıkıntılı. 4 yıldır pamuk primi 42 kuruş. Bu rakamdan memnun olmamız mümkün değil ama hiç verilmemektense adının konulması güzel. "

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pamukta Primin 42 Kuruş Olarak Belirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement