Paü'den Türk Kültürüne Hizmet - Son Dakika
Yerel

Paü'den Türk Kültürüne Hizmet

Paü\'den Türk Kültürüne Hizmet

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak ve Türkçe'nin yurt dışında öğretimini yaygınlaştırmak amacıyla, işbirliğine imza attı.

26.06.2012 16:47

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak ve Türkçe'nin yurt dışında öğretimini yaygınlaştırmak amacıyla, işbirliğine imza attı.

Türkiye ve Türk kültürünü tanıtmak için yapılacak ortak çalışmaların ilk adımı olarak düzenlenen protokol, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan tarafından imzalandı. Konu ile ilgili açıklama yapan PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, "Zengin kültürümüzün ve dilimizin tanıtılıp yaygınlaştırılmasında önemli görev üstlenen Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte bu misyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz de Pamukkale üniversitesi olarak kültürümüzün ve dilimizin yaygınlaştırılması, üniversitemizin uluslar arası platformda da sesinin duyurulabilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz, bu protokolde bunun bir göstergesidir" dedi. Hazırlanan protokol çerçevesinde, önceden yapılan PAÜ Balkan Üniversiteleri işbirliği anlaşmaları kapsamında yapılacak sempozyumun da destekleneceğini bildiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı,

protokolün 3 yıl süreli olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, PAÜ kanalıyla Kafkaslar, Ortadoğu, Balkan, Avrupa ve Asya ülkeleri ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin arttırılarak, toplumlar arası diyaloğun geliştirilmesinin hedeflendiği, Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde üniversite personel ya da öğrencilerin görevlendirilmesinin sağlandığı belirtildi. İmzalanan protokolle Yunus Emre Kültür Merkezlerinde, Pamukkale Üniversitesi'nin tanıtımının da çeşitli etkinliklerle yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paü'den Türk Kültürüne Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement