Paü Teknokent, Kuruluşunun 2. Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Paü Teknokent, Kuruluşunun 2. Yılını Kutladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde kurulan Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Pamukkale Teknokent) ikinci kuruluş yıldönümünü düzenlenen kokteylle kutladı.

10.01.2012 15:20

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde kurulan Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Pamukkale Teknokent) ikinci kuruluş yıldönümünü düzenlenen kokteylle kutladı.

Pamukkale Teknokent binasında düzenlenen kokteyle Vali Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, oda başkanları, dekanlar, akademisyenler, firma temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Demir, yaptığı konuşmada, üniversitenin kentle örnek bir işbirliği içinde çalıştığını belirterek, " Denizli'de göreve başladıktan sonra hangi sektörle ilgili bir konu gündeme gelse üniversite bunun neresinde diye soruluyor. Bu gurur verici bir durum. Denizli, kentle üniversitenin özdeşleştiği nadir kentlerden birisi. Teknokent çok iyi organize olmuş. Şehrin önderleri bu işin içinde ellerini taşın altına koymuşlar" dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı, iki yıl önce kurulan teknokentin önemli bir aşama kaydettiğini, fiziksel alana bakıldığında ön sıralarda olduklarını söyledi.

Rektör Bağcı, "Üniversite politikası olarak teknokentin doğru işletilmesine büyük önem verdik. Övgüye değer bir teknokente sahibiz. Teknokent içinde yer alan katılımcı firmalara ARGE desteği sağladık ve her zaman yanlarında olduk. Hedeflerimiz göz önüne alındığında başarılı bir yıl geçirdik" diye konuştu.

Etkinlikte, 2011'de geliştirdikleri projelerle bilgi ve teknoloji üreterek 3 milyon lira ihracat yapan teknokentte yer alan 3 firmaya, başarılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Paü Teknokent, Kuruluşunun 2. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement