Pazarlar'da Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursuna İlgi - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursuna İlgi

Pazarlar\'da Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursuna İlgi

Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği kursu açıldı.kazan bakımı ve temizliği, tehlike anında yapılması gerekenler ve ilkyardım konularında bilgi verildiği kaydedildi.

25.01.2012 16:56

Pazarlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği kursu açıldı.

32 Saatlik katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursunda kursiyerlere kalorifer kazanının yakılması,

kazan bakımı ve temizliği, tehlike anında yapılması gerekenler ve ilkyardım konularında bilgi verildiği kaydedildi.

Pazarlar Halk Eğitim Merkezi'nin 2011–2012 eğitim öğretim yılında açtığı meslek kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezinde kursa katılan 39 kursiyere, Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi ve Makine mühendisi Ayşe Bilgen Ekin tarafından kurs veriliyor. Kalorifer Ateşçiliği Kursu toplam 32 saat olup kurs bir hafta süreceği bildirildi.

Kursa en büyük ilgiyi Belediyelerden Milli Eğitim Bakanlığına geçen sürekli işçilerin gösterildiği bildirildi.

Kalorifer kazanlarını yakmanın ve işletmenin büyük sorumluluk gerektirdiğini belirten Makine Mühendisi Ayşe Bilgen Ekin, "Bu nedenle kalorifer kazanı ateşçisi, kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmelidir. Bu kursla, kursiyerlerin edindikleri bilgi ve becerilerle kazanları standartlara, tekniğe, yönetmeliklere uygun yakmalarını öğretiyoruz" dedi.

Kalorifer Ateşçiliği kursun çok yararlı geçtiğini belirten kursiyerlerden Faruk Hatipoğlu, resmi dairelerde ve apartmanlarda çalışmak için kalorifer kursuna katıldıklarını belirtti.

Kursta, kalorifer ateşçisinin görevleri, hava kirliliğini önleme, yakıtlar hakkında genel bilgi, yakıtların depolanması, kazan dairesi ve kazanlar gibi konularda bilgilendirildiklerini belirten Faruk Hatipoğlu, "Artık Kalorifer Ateşçiliği sertifikası olmadan hiçbir yerde çalışamıyoruz. Aile bütçesine katkıda bulunmak, ileride resmi dairelerde ve apartmanlarda çalışmak için kalorifer kursuna katıldık" dedi.

32 saat sürecek olan kursa ilginin büyük olduğunu ifade eden Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakkı Yıldız " Kursu yoğun istek üzerine açtık. Meslek edindirme kurslarımızdan olar Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği kursu son zamanlarda Belediyelerden kurumlara geçen sürekli işçilere yönelik açmıştık. Ama açılan kursumuza vatandaşların da yoğun ilgisi gördük. Kursta, kalorifer ateşçisinin görevleri, hava kirliliğini önleme, yakıtlar hakkında genel bilgi, yakıtların depolanması, kazan dairesi ve kazanlar gibi konularda kursiyerleri bilgilendiriyoruz. Halk Eğitimi Merkezimizce meslek edindirme kurslarımız devam ediyor. Vatandaşlardan gelecek yeni taleplere açığız" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursuna İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement