Pazaryeri'nde Köpeklerin Telef Edildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nde Köpeklerin Telef Edildiği İddiası

Pazaryeri\'nde Köpeklerin Telef Edildiği İddiası

Pazaryeri Belediye Başkanı Yalçın: "Bölgede inceleme yaptım, köpeklerin telef edilmesi gibi bir olaya rastlamadım"

05.09.2013 17:44

Pazaryeri Belediyesi tarafından başı boş köpeklerin telef edildiği iddiası üzerine Orman ve Su İşleri Doğa Koruma Bilecik Şube Müdürlüğü ekipleri, belediye çöplüğünde araştırma yaptı.

Yetkililer, herhangi bir köpek ölüsüne rastlanmadığını ve çok sayıda canlı köpeklerin bulunduğunu rapor olarak tuttu. Daha sonra yetkililer, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı ziyaret ederek, konu hakkında bilgi aldı.

Yalçın, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan köpekler hakkında defalarca şikayet geldiğini, bunun üzerine hoparlörlerden sahipli köpeklerin bağlanması konusunda anonslar yaparak uyarıda bulunduklarını söyledi.

Kentte köpeklerin öldürülmesi gibi bir olayın olmadığını belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Bölgede inceleme yaptım, köpeklerin telef edilmesi gibi bir olaya rastlamadım. Şu anda yüzlerce köpek var. Biz öldürme eylemi yapsaydık, orada o köpeklerin işi neydi? Belediyemizin köpek barınağı bulunmamaktadır, sahipsiz köpekleri çöplük alanına canlı olarak götürüp bırakıyoruz. Şikayetler üzerine belediye olarak sahipli köpekleri tespit ederek, kayıt altına almaya karar verdik. Zabıtalarca sokaklarda kimliği olmayan köpek sahiplerine cezai işlem uygulamasına geçilecek. Ayrıca sahipsiz sokak köpekleri içinde hayvan beslenme odakları kurmaya karar verdik." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nde Köpeklerin Telef Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement