Pedo'ya 25. Uluslararası Tüketici Kalite Ödülü - Son Dakika
Yerel

Pedo'ya 25. Uluslararası Tüketici Kalite Ödülü

Pedo\'ya 25. Uluslararası Tüketici Kalite Ödülü

Çocuk bezi sektörünün önde gelen markalarından Pedo, 25.Uluslararası Tüketici Zirvesi'nde "2012 Tüketici Kalite Ödülü"ne layık görüldü.

30.03.2012 12:13

Çocuk bezi sektörünün önde gelen markalarından Pedo, 25. Uluslararası Tüketici Zirvesi'nde "2012 Tüketici Kalite Ödülü"ne layık görüldü.

Büyük Samsun Oteli'nde yapılan basın toplantısında Pedo'yu ekonomik sekmen bir ürün yaptıklarını belirten Recepoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Merve Safa Güdül, "Amerikan- İsrail ortaklı Kimberly Clark firmasından Pedo'nun isim hakkını alıp, Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde modern üretim tesisimizi kurarak üretime geçtik ve pazarda adımızdan söz ettirmeye başladık. Pedo'nun pazardaki payı yüzde 1'lere kadar gerilemişti. Pedo bizimle beraber yeniden yapılanarak yükselişe geçti. 4 ay gibi kısa sürede pazar payını yüzde 4'e çıkartarak şimdi 60 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Kısa zamanda yaptığı çalışmalarla 25. Uluslararası Tüketici Kalite Ödülü'ne layık görüldü" dedi.

Halen bebek bezi kullanmayan ailelerin olduğunu ifade eden Güdül, "Makul kalite ekonomik fiyat sloganıyla bebek bezi kullanmayan ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Dünyada en ucuz bebek bezini üretin ülke Türkiye'dir. Bu sektörde daha yeniyiz. Yavaş ve emin adımlarla ilerliyoruz. Tüketiciler bizi ekonomik ve şikayeti olmayan ürün yaptığımız için tercih edecekler. Çin'e göre kaliteli bebek bezleri üretiyoruz. Bu ürün yüzde 100 yerli ve Samsun'un öz malıdır" diye konuştu.

Bebekleri daha rahat ettiren bir tasarımla piyasaya girdiklerini dile getiren Güdül, "Şuan tesisimiz yüzde 80 kapasite ile çalışıyor. Bu yıl hedefimiz 350 milyon bebek bezidir. Fabrikamızdaki makinelerimizi de kendi öz sermayemizle aldık. Bebek bezi sektöründe dünya markalarının üretimlerinin ülkemizde olmasını büyük bir avantaj olarak görüyoruz. 4 ayda kapasitemizi yüzde 300 artırdık. Pedo şuan kendi segmentinde 5. sıraya yükseldi. Anadolu esnafı olarak satış stratejimizi ülkemizdeki 170 bin küçük market üzerine kurduk. Bu marketlere de büyük süpermarketlerle rekabet edilebilir türden bir fiyatla ürün vereceğiz. Büyümeyi bu marketlerle yapacağız. Kaliteyi ekonomik fiyatlarla müşterimize verip onların takdirini kazanacağız. Pedo fabrikamızda şuanda 500'e yakın personel istihdam etmektedir. Pedo'ya yaklaşık olarak 30 milyon dolar yatırım yaptık. İlerleyen zamanlarda da oyuncak sektörüne de girebiliriz" şeklinde konuştu.

Dünyada Türk markalarının olumlu imajına Pedo ile destek vereceklerini vurgulayan Güdül şöyle devam etti: "Hedef kitlemize yaşlı ve felçli hastaları da ekledik. Hasta bezinde yeni marka üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içinde üretime geçmiş olacağız. Pedo'nun hammaddesini daha kaliteli, uzun ömürlü ve organik hale getirdik. Kalite sistemlerimizin tamamı hazır. Uluslararası standartlarda bir fabrikamız var. Sektöre yaptığımız bu yatırım bize olumlu olarak geri döneceğine inanıyoruz. Bu yatırımla Türkiye ekonomisine katkı, Samsunumuza da istihdam sağladık. Tüketicimizden de Türk markası olan Pedo'ya sahip çıkmasını bekliyoruz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pedo'ya 25. Uluslararası Tüketici Kalite Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement