Pekgüzel; "Aydın'ın İçindeki Cevher Girişimcilik Ruhudur" - Son Dakika
Yerel

Pekgüzel; "Aydın'ın İçindeki Cevher Girişimcilik Ruhudur"

Pekgüzel; "Aydın\'ın İçindeki Cevher Girişimcilik Ruhudur"

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı ve Belediyecilik Bilim Uzmanı Yalçın Pekgüzel; “Aydın’ın İçindeki cevher girişimcilik ruhudur” dedi.

07.03.2014 10:11

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı ve Belediyecilik Bilim Uzmanı Yalçın Pekgüzel; " Aydın'ın İçindeki cevher girişimcilik ruhudur" dedi.

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Girişimcilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; "Avrupalıların yarısı, Amerikalıların ise yüzde 60'ı kendi işine sahip olmayı yeğliyor. Aydın'ın içindeki cevher girişimcilik ruhudur. Allah'ın bize bahşettiği bu zengin şehirde girişimciliği teşvik ederek, hemşerilerimizin de zenginleşmesinin yolunu açmalıyız" dedi.

Kendisinin de bir girişimci olduğunu belirten Yalçın Pekgüzel, "Girişimci kendine güvenen, bir şeyler başaracağına inanan kişidir. Kendisiyle birlikte önce ailesini, sonra toplumu kalkındıran kişidir. Ancak birçok insan başarısızlık riski nedeniyle iş kurmuyor. Oysa Aydın'ın doğası, toprağı zengin ama halkı zengin değil. Bu kısırdöngüyü kırmak gerek. İş dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve şehrimizin ihtiyacı olan sürdürülebilir iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var" diye konuştu.

Girişimcilik ruhunun ilköğretimden itibaren gençlere yavaş yavaş aşılanası gerektiğine dikkat çeken Yalçın Pekgüzel, şöyle konuştu: "Çocuk Üniversitesi Projemiz'le çocuklarımıza ilk ve ortaöğretim çağlarından başlayarak ticari bir girişimi başlatmak ve sürdürebilmeyi öğretebiliriz. AB ülkelerinde okullarda bu projeler uygulanıyor ve olumlu sonuçları ortaya çıkıyor".

"GİRİŞİMCİLİĞİ GENÇ YAŞTA KAVRAYAN BİR NESİL OLUŞTURMALIYIZ"

Bir toplumun en değerli varlığının insan gücü olduğuna değinen Yalçın Pekgüzel, sözlerini şöyle tamamladı: "Girişimciliği erken yaşta kavrayan ve benimseyen yeni bir nesil yaratmak sadece hükümetlerin değil, yerel yönetimlerin de sorumluluğundadır. Bu nedenle Çocuk Üniversitesi ve ABİM (Aydın Belediyesi İstihdam Merkezi) projelerimizle gençlerimizi girişimcilik ve meslek edinme konusunda destekleyeceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pekgüzel; 'Aydın'ın İçindeki Cevher Girişimcilik Ruhudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement