Photoantalya Fotoğraf Sergisi Ziyarete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Photoantalya Fotoğraf Sergisi Ziyarete Açıldı

Dünyaca ünlü fotoğrafçıların anı yakaladıkları fotoğrafları sergiledikleri PhotoAntalya fuarı ziyarete açıldı.

01.04.2015 17:40

Dünyaca ünlü fotoğrafçıların anı yakaladıkları fotoğrafları sergiledikleri Photo Antalya fuarı ziyarete açıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri PhotoAntalya' Cam Piramit'te başladı. Ara Güler, Coşkun Aral, National Geographic fotoğrafçısı Reza, Christopher Morris, Jodi Bieber gibi dünyaca ünlü fotoğrafçının bir araya geldiği fotoğraf günleri söyleşi ve sergilerle devam edecek. Fotoğraf severler; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı, Akdeniz Üniversitesi, ATSO, EXPO 2016 Ajansı, Muratpaşa Belediyesi, Kepez Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti hizmet binalarında sergilenecek bin 200 fotoğrafı 5 gün boyunca ziyaret edebilecek.

Cam Piramit'teki açılış töreninde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. fotoğrafın sanat olarak çok değerli olduğunu ifade eden Çetin, bin 200 fotoğrafın farklı yerlerde sergileneceğini söyledi. Fotoğrafçılığın kalbinin Antalya'da atacağını da belirten Çetin, "Bu etkinliğin kalıcı olmasını arzuluyorum. Antalya fotoğrafa, fotoğraf Antalya'ya çok yakışıyor" dedi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel ise turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya'da böyle bir etkinliğe imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, ise geçmişte bu türden sergilerin Ankara'da yapıldığını ancak artık Antalya'ya taşındığını belirterek "Foto muhabirlerimiz yaşamları boyunca anı yakalamak için mücadele ederler. Sayfalarca süren yazarı bir fotoğraf karesi ile anlatmak mümkün. Güzel bir görev. Böyle etkinlikler daha önceleri hep Ankara'da yapılmaktaydı. TFMD Başkanı Rıza Özel'in de gayretleriyle bu etkinlik Antalya'ya taşındı. Bu fotoğraf duran fotoğraflar değil. Hepsi hareketli" dedi.

PhotoAntalya, söyleşi ve sergilenen fotoğrafların incelenmesiyle devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Photoantalya Fotoğraf Sergisi Ziyarete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement