Piazza Ziyaretçilerine Fidan Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Piazza Ziyaretçilerine Fidan Dağıttı

Piazza Ziyaretçilerine Fidan Dağıttı

Kahramanmaraş Piazza’da, Rönesans Eğitim Vakfı işbirliğiyle ziyaretçilere “Çam Fıstığı” fidanı armağan edildi.

08.05.2015 10:01

Kahramanmaraş Piazza'da, Rönesans Eğitim Vakfı işbirliğiyle ziyaretçilere "Çam Fıstığı" fidanı armağan edildi.

Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak tarafından 2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne gelen ziyaretçilere 500 adet "Fıstık Çamı" fidanı dağıttı. Ücretsiz olarak dağıtılan fidanların bakımı konusunda da vatandaşlar bilgilendirildi.

Alışveriş için geldikleri Piazza'dan ziyaretçiler evlerine fidanla dönen ziyaretçiler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Hesaplı ve kaliteli alışverişin yanı sıra sosyal sorumluk projeleriyle de kente değer katan Piazza'dan ücretsiz fidanlarını alan vatandaşlar, fidanları evlerinin, apartmanlarının bahçesine dikeceklerini belirterek, Rönesans Eğitim Vakfı ve Piazza yönetimine teşekkür ettiler.

Ziyaretçilere dağıtılan fıstık çamı ağacı; yerine göre 20 metreye kadar uzayarak, manzarasıyla çevreye güzellik katması ve oksijen salınımı yaparak havayı temizlemesiyle biliniyor. Ağaç, ortalama 8 yaşından itibaren ekonomik değerde fıstık vermeye başlıyor. İçeriğinde bolca, yağ asidi, protein, Omega 3 ve 6, B ve C vitaminleri ile karoten, çinko, demir, potasyum, magnezyum ve fosfor bulunan çam fıstığının 100 gramı 580 kalori değeri taşıyor. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piazza Ziyaretçilerine Fidan Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement