Polatlı'da Din Görevlilerine Diksiyon Eğitimi Veriliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polatlı'da Din Görevlilerine Diksiyon Eğitimi Veriliyor

02.02.2012 13:28

Polatlı'da din görevlilerine diksiyon eğitimi veriliyor.

Polatlı'da din görevlilerine diksiyon eğitimi veriliyor.

Polatlı Halk Eğitim Merkezinde (HEM) Aysun Yılmaz tarafından verilen diksiyon ve güzel konuşma eğitimine 16 din görevlisi katılıyor.

Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu, ilçedeki din görevlilerinin var olan hitabetini daha üst seviye çıkartmak için bu eğitimleri verdiklerini belirterek,

"Din görevlilerimiz kendilerini zaten etkili bir şekilde ifade ediyor. Fakat dilimize geçen bazı Arapça kelimeleri ifade ederken tecvit kurallarıyla söylenmesi alışkanlık haline geldiği için bazı harf uzatmaları olabilmektedir. Yine yöresel şive farklılıkları sebebiyle bazı kelimelerin harfleri seslendirilmemektedir. Türkçe'mizi daha güzel kullanabilme amacıyla bu eğitimlere gerek duyduk" diye konuştu.

Polatlı HEM'de 16 din görevlisine 64 saat eğitim verilecek, talep olması halinde yeni kursta açılacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da Din Görevlilerine Diksiyon Eğitimi Veriliyor - Son Dakika


Advertisement