Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği hazırladığı "Bana da El Uzat" adlı Sosyal Destek (SODES) projesiyle, ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 45 engelliye, 10 ay boyunca sportif aktivite imkanı sundu.
Proje sonunda, Tatvan Polis Kampında düzenlenen programla, down sendromlu, otistik ve bedensel engelli 4 çocuğa akülü tekerlekli sandalye ve 5 işitsel engelli çocuğa ise işitme cihazı hediye edildi.
Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, herkesin birer engelli adayı olduğunu asla unutmaması gerektiğini söyledi.
Engellilere yardımcı olmanın önemine dikkat çeken İşlek, "Engelleri el ve gönül birliğiyle aşarız. Yeter ki engel olmayalım. Hepimiz de birilerinin bu hayatta hayat akışı içerisinde yaptıkları iş ve işlemler sırasında engeller çıkaranlardan olmayalım ve engelleri aşmada birbirimize yardımcı olalım" dedi.
Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer ise 10 ay boyunca 45 engelliye, devletin imkanları ölçüsünde, 10 ay boyunca spor yapma olanağı verildiğini söyledi.
Toplum içerisinde sıcak bir dokunuş bekleyen çok farklı kesimden insanların olduğunu belirten Başer, şöyle konuştu:
"Proje ile bedensel ve zihinsel engeli çocuklara yönelik, jimnastik, atletizm, judo, yer voleybolu, atletizm, eğitsel oyunlar gibi birçok alanda aktiviteler düzenlendi. Projede, engellilerin duygusal bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerine olumlu katkı sağlamak, başta akranları olmak üzere, diğer insanlarla iletişimlerini artırmak amaçlandı. Engellilerin kendilerini rahat hissedebileceği, duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri ortam oluşturuldu. Bu sayede topluma uyum sağlamaları kolaylaştırıldı. İnsanlarımız bizim çok kıymetli. Bizde bu gün 4 tane tekerlekli sandalye vererek engellilerimizi bir nebze olsun hayata bağlamaya ve dışarıya daha rahat çıkıp dolaşmalarını sağlamaya çalıştık."
45 engelliye 10 ay boyunca psiko motor, bilişsel ve duygusal gelişim sağlamak için 4 branşta eğitim verdiklerini belirten Engelliler Antrenörü Fatih Uzun da, engellilerle kapalı ve açık alanlarda çok güzel egzersizler yaptıklarını, aynı zamanda piknik ve gezi gibi farklı aktiviteler düzenleyip onların sevincine ve mutluluğuna ortak olduklarını söyledi.
Engelli çocuğu olan Netice Duk ise "Çocuğum daha önce hiç dışarı çıkmıyordu ve utanıyordu. Bu projenin başlamasıyla açılmaya başladı. Biz de çok memnun ve mutlu olduk" dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden engelli yakını Hidayet Önder de özürlülüğün bedende değil, beyinde olduğunu, bu nedenle engellileri dışlamayarak, onlara her konuda destek olmak gerektiğini ifade etti. - Bitlis
Son Dakika › Yerel › Polis Engellilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?