Polis Melek Yüksek Okulu'nda Ders Başı - Son Dakika
Yerel

Polis Melek Yüksek Okulu'nda Ders Başı

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

24.09.2012 12:27

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Kayseri PMYO konferans salonunda gerçekleştirilen törene Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İsmail Tamer, görevine bugün başlayan Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, PMYO Müdürü Mustafa Yavuz, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ve PMYO'da eğitim ve öğretime başlayacak 489 öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

PMYO müdürü Mustafa Yavuz burada yaptığı konuşmada 1981 yılında kurulan Kayseri PMYO'nun bu güne kadar 7 bin 445 öğrenci yetiştirerek polis teşkilatına büyük katkı sağladığını söyledi.

Yeni başlayacak öğrencilere "Sizler bu milletin bağrından seçilerek bu okula geldiniz" diye seslenen Yavuz, sözlerine "İnsanlarımıza adil, eşit, hakça ve tarafsız davranmayı ilke edinen Emniyet Teşkilatı'mızdaki bu şerefli göreve talip oldunuz. Burada kazandığınız meslek etiği, hizmet aşkı ve disiplin ruhunu bir hayat düsturu haline getirmenizi dilerim" diye devam etti.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ise önceki yıllarda lise mezunu olanların çok kısa sürede polis olduklarını, şimdi ise 2 yıl eğitimden geçerek polis olduklarını, bunun da teşkilatın kalitesini yükselttiğini söyledi.

Vatandaşın can güvenliğini sağlayacak olanları Kayseri PMYO'ya emanet ettiklerini belirten Yılmaz şunları kaydetti:

"Bu okul sizlere her yönden çok şey kazandıracak. Siz de halk ile en çok irtibatlı olan kamu kuruluşlarından birinde görev yapacaksınız. Bu yüzden bu vatana ve millete sayısız fedakarlık yapan vatandaşlarımıza karşı görevinizi en iyi şekilde yapmanız gerekir. Dosta güven, düşmana gözdağı vermemiz lazım."

Program Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca'nın ilk dersi vermesi ile sona erdi.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polis Melek Yüksek Okulu'nda Ders Başı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement