Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıl Dönümü, Ardahan'dakutlandı - Son Dakika
Yerel

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıl Dönümü, Ardahan'dakutlandı

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıl Dönümü, Ardahan\'dakutlandı

Polis teşkilatının kuruluşunun 168.yıl dönümü dolayısıyla Ardahan Polisevinde resepsiyon verildi.

11.04.2013 12:26

Polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla Ardahan Polisevinde resepsiyon verildi.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Vali yardımcıları

Murat karasu ile Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksek Durak, Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten, ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, konuklar İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ve eşi Bilge tarafından karşılandı.

Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Vali Azizoğlu, "Bu akşam 10 Nisan emniyet teşkilatımızın 168. yıl kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir arada bulunmuş olmaktayız. Bu yıl dönümü bütün polis teşkilatımıza ve aziz milletimize hayırlı olsun. Devlet kurumlarıyla, kurallarıyla, hukukuyla vardır. Kurumlar ve kurallar hukukla beraber mezledilince en iyi yönetimi, en iyi devlet anlayışını ortaya çıkarmış oluruz. Halkına güven veren mazlumu koruyan ama suçlunun da yakasını bırakmayan ve hak ettiği bir cezayı verebilen bir devlet dünya devletler tarihinde de hak etmiş olduğu gerçek yerini alır. Türk milleti tarihin bilinen en eski çağlarından beri devlet teşkilatını kuran,yürüten ve dünyaya örnek teşkilatı da gösterebilen büyük milletlerden bir tanesidir. Bu manada biz bugun 168. Yıl dönümünü kutladığımız polis teşkilatı aslında Türk devletlerinin var olduğu tarihten itibaren var olan emniyet ve asayışı sağlayan çeşitli adlar altında mevcut olmuştu. Ama modern manada Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1845 yılında batılı manada teşkilatlı, örgütlü bir polis teşkilatı Zbtiye nezareti adı altında kurularak hizmet verdi ve bugüne kadar geldi. Bugün görüyoruz ki polis teşkilatımız ülkemizde olduğu gibi dünyada gerçekten adından söz ettiren, emniyet ve asayişi dünyanın bir çok ülkesinden çok daha iyi sağlayan ve iç güvenlik hususunda polis teşkilatımızın ne kadar başarılı ve gayretli olduğunu sadece biz değil bu işin uzmanları da söylüyorlar. Bu manada polis teşkilatımıza ve onların gayretli çalışmalarına gerçekten teşekkür yad etmek, Onları takdir etmek bizlerin görevidir." dedi.

İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ise, Polis Teşkilatı'nın kuruluş tarihinden itibaren kazanmış olduğu edimlerin müktesebatına değinerek ; eğitim, insan ve teknoloji kalitesiyle ülkemizin göz kamaştıran kurumları arasına girmesini hak ettiğini belirtti.

Polis'in olayları önleyebilmesi ve suçluların yakalanabilmesi için gerekli argümanlara da değinen Bulduk, "Teşkilatımız eğitim insan ve teknoloji kalitesiyle ülkemizin göz kamaştıran kurumları arasına girmeyi hak etmiştir. Ancak polisin olayları önleyebilmesi, suç'un önlenmesi için, Polis-Vatandaş ilişkilerinin ne kadar iyi olursa başarıya da o den ulaşacağının

bilinmesi gerekir. Bu huzurlu kentin huzuruna katkıda bulunan sayın valime, mesai arkadaşlarıma, ekip memuru arkadaşlarıma ve çalışan memurlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarılarımızın asıl kahramanları olan biz polislerinde en büyük desteği her türlü sıkıntımızı sadece onlarla paylaşabildiğimiz fedakar ve cefakar kıymetli eşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Resepsiyonda Halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş sahne aldı. Hafiftaş'ın şarkılarına bazı davetliler de eşlik etti.

Resepsiyonda son olarak, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı Vali Azizoğlu ve Emniyet müdürü bulduk eşleri ile birlikte kesti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yıl Dönümü, Ardahan'dakutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement