Prof. Dr. Doğan: Hedefi Olan Başarır - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Doğan: Hedefi Olan Başarır

Prof. Dr. Doğan: Hedefi Olan Başarır

Selahattin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, hedefi olan ve çalışmaktan zevk alan öğrencilerin mutlaka hayalini kurduğu bölümü kazanacağını söyledi.

25.11.2014 20:20  Güncelleme: 20:32

Üniversite adayı öğrencileri bilgilendirmek için düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı, Diyarbakır'da başladı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden çok sayıda üniversitenin katıldığı fuarda, SEU standı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Fuar kapsamında SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan da 'Üniversiteli Olmak' başlıklı bir seminer verdi.

Üniversite adalarının ilgiyle dinlediği seminerde Prof. Dr. Doğan başarıya giden yolları anlattı. "Hedefi, kararlı ve sabırlı olan hayalini kurduğu her neyse onu elde edecektir" diyen Rektör Doğan, öğrencilerin tek işinin çalışmak olduğunu hatırlattı.

Öğrencilere "Kendi yakınlarınızdan veya çevrenizden başarılı olanları rol modeliniz yapın" tavsiyesinde bulunan Doğan, "Kendi yakınlarımızdan başarılı olanları rol model seçiniz. O rol modeliniz sizden zeki değildir. Çalışırsanız sizde onlar gibi başarırsınız" dedi.

Çalışmanın süreklilik isteyen bir iş olduğuna dikkatleri çeken Doğan, çalışmaktan zevk alındığı takdirde başarının kendiliğinden geleceğini ifade etti. Prof. Dr. Doğan, şöyle devam etti:

"Üniversiteye hazırlanırken, gergin olmayın, yaptıklarınızdan zevk almaya çalışın o zaman başaracaksınız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Çok çalışmalısınız ki başarılı olasınız. Üniversite sınavında başarılı olmanız için de "hedefi olan, istikrarlı çalışan ve bilgiyi yorumlayabilen biri" olmalısınız. Çalışmaktan zevk alırsanız başarılı olursunuz, başarılı olursanız da mutlu bir hayat yaşarsınız"

Yaşadıklarından da örnekler de veren SEU Rektörü Doğan, şunları kaydetti. "Üniversite sınavında Türkiye derecesi yapan arkadaşım vardı. Bütün aile toplanmış, neyi tercih edeceğine tartışmış ve sonunda puanı heba olmasın diye hiç sevmemesine rağmen o zamanların en iyisi olan Hacettepe Tıp'ı tercih etmeye karar vermişler. 1-2 yıl okuduktan sonra bakmış ki puan heba olmasın diye kendisi heba olacak. Tıp'ı bırakıp, sosyal bir branşa yönelmiş. Şu anda Türkiye'de büyük bir şirketin CEO'su. Şekspir "Dünya bir tiyatro sahnesi. Rolünü iyi yapan bir kapıcı rolünü kötü oynayan kraldan daha çok alkış alır" demiş. Önemli olan hangi mesleği yaptığınız değil, işinizi zevkle ve iyi yapmanızdır. Hayatta mutlu olmanız için başarılı olacağınız mesleği seçiniz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Doğan: Hedefi Olan Başarır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement