Prof. Dr. Erol Çerasi'ye Fahri Doktora Beratı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Erol Çerasi'ye Fahri Doktora Beratı

Prof. Dr. Erol Çerasi\'ye Fahri Doktora Beratı

ERÜ Senatosu, bilime katkısından dolayı Çerasi'ye fahri doktora beratı verdi.

13.05.2014 14:05

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Senatosu, endokrinoloji ve diyabet bilimine katkılarından dolayı Prof. Dr. Erol Çerasi'ye fahri doktora beratı verdi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Turizm Fakültesi Konferans Salonu'ndaki törende, üniversitenin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Prof. Dr. Çerasi'nin diyabet alanında evrensel bilime büyük katkı sağladığını vurgulayan Keleştemur, "Şeker hastalığı konusunda temel araştırmaları başlatan bilim insanlarından birisidir. ERÜ Senatosu olarak hocamıza, endokrinoloji ve diyabet bilimine katkılarından dolayı fahri doktora unvanı vermeyi uygun gördük. Kendilerine, Senatomuzun kararını geri çevirmediği için çok teşekkür ederim" dedi.

Çerasi'nin, İstanbul'da doğduğunu ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğunu belirten Keleştemur, mezuniyetinden sonra araştırmalarını yurt dışında yürütmesine rağmen Türkiye ile bağını hiç koparmadığını ifade etti.

Endokrin alanında çalışmaya başladığı dönemde Prof. Dr. Çerasi'yi tanıdığını anlatan Keleştemur, "Endokrin eğitimim için bana çok yardımcı oldu. Dünyanın her tarafındaki bilim insanlarına ve bilime çok büyük destekleri olmuştur. Diyabetin anlaşılması konusunda araştırmalar yapmıştır. Emekli olmasına rağmen bu araştırmalarına devam etmektedir" diye konuştu.

İsrail İbrani Üniversitesi Hadassah Tıp Fakültesi'nden emekli olan Prof. Dr. Erol Çerasi de fahri doktora unvanı almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu yıllarda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler sıcak, samimi değil. ERÜ Senatosunun bu kararında büyük bir medeni cesaret belirtisi görüyorum. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Çerasi'ye cübbe giydirerek fahri doktora beratı verdi.

Törende, ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Sanat Musikisi Korosu konser verdi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Erol Çerasi'ye Fahri Doktora Beratı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement