PTT'nin Kanun Tasarısı Geri Çekilsin Çağrısı - Son Dakika
Yerel

PTT'nin Kanun Tasarısı Geri Çekilsin Çağrısı

PTT\'nin Kanun Tasarısı Geri Çekilsin Çağrısı

Posta emekçileri PTT'nin Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle bir gün süreyle iş bıraktı.

27.03.2013 15:46

Posta emekçileri PTT'nin Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle bir gün süreyle iş bıraktı.

PTT'nin yasa tasarısıyla anonim şirket haline döneceğini savunan 4 ayrı sendika üyesi bir grup memur, Düzce PTT binası önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan KESK Haber Sen Düzce İl Temsilcisi Yılmaz Ceylan hükümetin bu tasarıyla PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetlerini daha pahalı hale getirmeyi amaçladığını belirterek "PTT'yi Anonim Şirket haline dönüştüren yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM'ye sunulmuş ve bugün (27 Mart 2013) itibarıyla ilgili komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. Haberleşme işkolunda faaliyet gösteren Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen ve Türk Haber-Sen birleşmiş geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde tün PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Hükümet, bu yasa tasarısıyla, PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahlı hale getirmeyi çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı, bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki yüzdelik teşvikler ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT'yi para babaları için dikensiz gül bahçesi haline getirmeyi, hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir. Bu yasa tasarısında Kamu Yararı bulunmamaktadır" dedi.

PTT çalışanları olarak iş güvencelerini asla terk etmeyeceklerini vurgulayan Ceylan şöyle devam etti: "PTT'nin Anonim şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeliye kadro verilirken, şimdi bizim kadrolarımıza neden göz dikildi? Bizleri neden sözleşmeli köle haline getirmeye çalışıyorsunuz? Bu büyük bir çelişki değil midir? Biz sizleri biliyoruz; Tüpraş'tan, Petkim'den, Telekom'dan, Tekel'den biliyoruz. Biz PTT çalışanları, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz."

Ceylan hükümet yetkililerine de seslenerek "Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve Kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında res'en emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir!" diye konuştu.

(AY)

27.03.2013 15: 23: 19

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel PTT'nin Kanun Tasarısı Geri Çekilsin Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement