Pursaklar'da Cumhuriyet Bayramı Coşku ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Cumhuriyet Bayramı Coşku ile Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yıldönümü Pursaklar Abdurrahim Karakoç Ortaokulu’nda büyük bir coşku ile kutlandı.

29.10.2015 13:31

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. Yıldönümü Pursaklar Abdurrahim Karakoç Ortaokulu'nda büyük bir coşku ile kutlandı. Törene Belediye Başkanı Selçuk Çetin de katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 92.yıldönümü sebebiyle Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği törene Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Adnan Gürbüz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Alpaslan Yalçınkaya, Abdurrahim Karakoç Ortaokulu Müdürü Güngör Erdoğan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, protokol konuşmaları, mehteran gösterisi ve şiir okumalarıyla devam etti. Törende konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Cumhuriyet halkın yönetimidir. 92 yıl boyunca ne zaman ki Türkiye, halkı ile beraber olmuşsa dış mihraklar bugün olduğu gibi hep devreye girmiştir.Halk kendi yönetimini kendi iradesini koruyacaktır. Yavrularımız bizim geleceğimizdir. Bu uğurda canını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" dedi.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz de Cumhuriyetin önemini belirten konuşmalar yaparak öğrencilere "Cumhuriyeti koruyalım" mesajını verdi.

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan okul mehteran takımı, performanslarıyla takdir topladı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ise törene katılanları coşku dolu anlar yaşattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Cumhuriyet Bayramı Coşku ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement