Ramazan Geceleri Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Geceleri Etkinlikleri Devam Ediyor

Ramazan Geceleri Etkinlikleri Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında gerçekleştirilen Malatya’da Ramazan Geceleri ve Ramazan Çarşısı etkinlikleri devam ediyor.

12.06.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında gerçekleştirilen Malatya'da Ramazan Geceleri ve Ramazan Çarşısı etkinlikleri devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanı fuar alanında gerçekleşen Malatya Ramazan Çarşısı, Malatyalıların ilgi odağı oldu. Kubbe çadırlarla kurulan Malatya'da Ramazan Çarşısı'nda hem eski Ramazanlar yad ediliyor hem de dini yayınlar satışa sunuldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, "6 bin metrekare açık alanda kurulan kubbe çadırlarda Geleneksel Ramazan etkinliklerini Malatyalı hemşehrilerimize yaşatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Akın, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen değişik lezzetlerin Ramazan Çarşısı'nda sergilenip satışa sunulduğunu ifade etti. Akın, "Geleneksel tatların ve iftariyelik, sahurluk ürünlerin yer aldığı çarşıda, peynir, zeytin, zeytinyağı, sucuk, pişmaniye, helva, lokum, kuru kahve, tatlı, Tarihi Osmanlı Macunu, hediyelik eşya vs ürünler satılıyor. Ayrıca etkinlik alanına aileleri ile birlikte gelen çocuklarımız için kurulan bölümde çocukların güzel bir Ramazan geçirmeleri amaçlanıyor. Ramazan ayının manevi iklimine uygun programlar gerçekleştiriyoruz. Birbirinden değerli birçok ilahi ve ezgi sanatçımız Sedat Uçan, Yusuf Can, Umut Mürare, Celalleddin Ada, Selami Güneş, Esat Aydoğan ve sivil toplum kuruluşlarımız teravih sonrası sahne alarak, konuğumuz oluyor. Hacivat Karagöz, meddah ve kukla sanatı gösterileri ile vatandaşlarımıza eşsiz Ramazan akşamları yaşatmayı arzulamaktayız. Ramazan ayı içerisinde ayrı bir öneme sahip olan Kadir Gecesi için özel bir program hazırlandı bu gecenin manevi ruhuna uygun 'Kuran ziyafeti konsepti ile dünyanın birkaç ülkesinden katılacak değerli hafızlarımız Kuran ziyafeti sunacak, grup dergah ise eşsiz bir ilahi konseri ve dua gerçekleştirecektir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Geceleri Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement